Jaguar Land Rover: Mε ζημιές και πτώση πωλήσεων έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς

Jaguar Land Rover: Mε ζημιές και πτώση πωλήσεων έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς

Η εταιρεία ελπίζει σε ανάκαμψη ως το τέλος του έτους και δηλώνει πως είναι σε φάση ευρύτερου ανασχηματισμού.

Οικονομική ζημιά της τάξεως των $ 700 εκατ. κατέγραψε η Jaguar Land Rover το δεύτερο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε τη ιδιοκτήτρια εταιρεία, η Tata Motors. Παράλληλα η JLR κατέγραψε και μείωση πωλήσεων της τάξεως του 11,6% παγκοσμίως, κάτι που σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει ότι πούλησε μόλις 128.615 αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στην ανακοίνωση της  εταιρείας επισημαίνεται ως κύρια αιτία των απωλειών η διακοπή λειτουργίας κάποιων εργοστασίων της και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις μοντέλων που έχουν να κάνουν με την πιστοποίηση κατά WLTP. Ωστόσο, και παρά τη γενική πτώση, η βρετανική αγορά δείχνει να στηρίζει την JLR καθώς εκεί οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 2,6%. Αύξηση σημειώθηκε και στην κινεζική αγορά τον μήνα Ιούνιο.
Την ίδια στιγμή τα μοντέλα που δείχνουν να προσελκύουν περισσότερο τους πελάτες της εταιρείας είναι η ηλεκτρική I-Pace και το νέο Range Rover Evoque, οι πωλήσεις των οποίων λειτουργούν εν μέρει ως αντίβαρο στις συνολικές απώλειες της εταιρείας.

Η Jaguar Land Rover πάντως ελπίζει σε ανάκαμψη ως το τέλος της χρονιάς με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τον Ralf Speth να δηλώνει πως η εταιρεία βρίσκεται σε μια φάση ευρύτερου ανασχηματισμού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το κύριο βάρος της ανάκαμψης θα σηκώσουν τα Range Rover Evoque, Discovery Sport και Jaguar XE, στις πωλήσεις των οποίων ποντάρει η JLR για να αναστρέψει τα δυσμενή οικονομικά της αποτελέσματα ως το τέλος του 2019

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube