Ιταλία: Τρεις νεκροί σε αγώνα ταχυπλόων [video]

Ιταλία: Τρεις νεκροί σε αγώνα ταχυπλόων [video]

Το ταχύπλοο προσπαθούσε να σπάσει το ρεκόρ κάλυψης της διαδρομής Μονακό – Βενετία.

Ο Ιταλός πρωταθλητής ταχυπλόων σκαφών, Fabio Buzzi, και δύο άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν έπεσε πάνω σε τεχνητό ύφαλο στη Βενετία.

Το σκάφος χτύπησε στον ύφαλο λίγο πριν ολοκληρώσει την προσπάθειά του να καταρρίψει το ρεκόρ κάλυψης της απόστασης από το Μονακό στη Βενετία.

Εκτός από τον 76χρονο Buzzi σκοτώθηκε ένας Ολλανδός μηχανικός του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό και ο Ιταλός, Luca Nicolini. Τις πληροφορίες σχετικά με τα ονόματα έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της επιτροπής υπεράκτιων αγώνων αντοχής, Giampaolo Montavoci.

Ο Montavoci είπε στο BBC ότι οι πληροφορίες προέρχονταν από τον μοναδικό επιζώντα, τον Mario Invernizzi, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού μετά την πρόσκρουση του σκάφους πετάχτηκε έξω από αυτό.

Οι διοργανωτές της κούρσας Assonautica δήλωσαν ότι το σκάφος ταξίδευε με περίπου 80 κόμβους (148 km/h) όταν χτύπησε τον τεχνητό ύφαλο που είναι γνωστός ως Mose και ο οποίος έχει φτιαχτεί για να προστατεύει τη Βενετία από πλημμύρες.

Ο Buzzi έχει κερδίσει 10 παγκόσμια πρωταθλήματα από τότε που ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα πριν από 40 χρόνια, ενώ το 1978 είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με σκάφος με κινητήρες ντίζελ, φτάνοντας την ταχύτητα των 191,58 km/h.

Παράλληλα ο Buzzi είχε ιδρύσει την FB Design Group, η οποία κατασκευάζει τα φουσκωτά σκάφη Rigid Hull, τα οποία έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες σε αγώνες της συγκεκριμένης κατηγορίας σκαφών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube