node/35049

ΗΠΑ: Υπό έρευνα 12,3 εκατ. οχήματα για προβληματικούς αερόσακους

Σε ποια μοντέλα έχουν τοποθετηθεί - Ποιοι κατασκευαστές έχουν προχωρήσει σε ανακλήσεις.

Η Εθνική Αρχή Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (U.S. National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) διερευνά 12,3 εκατομμύρια οχήματα στα οποία ένα κατασκευαστικό πρόβλημα μπορεί την κρίσιμη στιγμή μιας σύγκρουσης να μην επιτρέψει να ανοίξουν οι αερόσακοι. Η NHTSA συσχετίζει μάλιστα το πρόβλημα αυτό με οκτώ θανάτους σε αντίστοιχα δυστυχήματα.

Η Αρχή δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη στην ιστοσελίδα της την είδηση ότι εξετάζει τις μονάδες ελέγχου αερόσακων που παρήγαγε αρχικά η TRW Automotive Holdings, η οποία τώρα ανήκει στο ZF Friedrichshafen, η οποία θα μπορούσε κάτω από συνθήκες «ηλεκτρικής υπερφόρτωσης» να μην δώσει την κρίσιμη στιγμή εντολή να λειτουργήσουν οι προεντατήρες στις ζώνες ασφαλείας και να μην ανοίξουν οι αερόσακοι

Η NHTSA δήλωσε ότι οι αερόσακοι εγκαταστάθηκαν σε οχήματα που παρήχθησαν ανάμεσα στο 2010 και το 2019  από τις Fiat Chrysler Automobiles, Honda, Hyundai, Kia, Mitsubishi και Toyota.

Η πρώτη έρευνα της NHTSA για το θέμα έγινα το 2018 και αφορούσε σε 400.000 οχήματα, μετά από αναφορές για ατυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα δύο τραυματισμούς και ένα θάνατο σε όχημα της Toyota.
Να σημειώσουμε ότι η Hyundai, η Kia και η Fiat Chrysler έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις ανακλήσεων για περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια οχήματα με τις εν λόγω μονάδες ελέγχου αερόσακων που ενδέχεται να μην λειτουργήσουν σε περίπτωση σύγκρουσης.
Σε σχετικό τηλεγράφημα του Associated Press αναφέρεται ότι τέσσερις θάνατοι που μπορεί να προκλήθηκαν εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος, αναφέρθηκαν ότι έγιναν με αυτοκίνητα της Hyundai-Kia

Από την πλευρά της η FCA σε δήλωσή της τονίζει πως από το 2016 που διαπιστώσαμε τυχόν ύπαρξη του προβλήματος κάναμε τις κατάλληλες κινήσεις (σ.σ.: ανακλήσεις) και παράλληλα συνεργαζόμαστε στενά με την NHTSA παρέχοντας σε αυτήν οτιδήποτε μας ζητήσει.
 

node/39166

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

Η Chevrolet Corvette έπεσε από το ανυψωτικό μετά από λάθος των υπαλλήλων της αντιπροσωπείας.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

O Jake Miller από την Florida των ΗΠΑ, αγόρασε μια ολοκαίνουρια  Chevrolet C8 Corvette Z51 πριν από δύο μήνες. Όταν πήγε στην αντιπροσωπεία να παραλάβει το αυτοκίνητό του μετά από το πρώτο προγραμματισμένο service, αντίκρισε εικόνες καταστροφής.

Οι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας είχαν τοποθετήσει με λάθος τρόπο το αυτοκίνητο στο ανυψωτικό, με αποτέλεσμα οι βραχίονες να σπάσουν τα μαρσπιέ και να προξενήσουν σημαντικές φθορές στο αμάξωμα του αυτοκινήτου προτού αυτό χτυπήσει με δύναμη στο έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια ολοκαίνουρια Chevrolet C8 Corvette τράκαρε λίγο μετά την παραλαβή της [video]

Ο ιδιοκτήτης έγραψε στο Instagram: «Ναι, αυτό είναι το αυτοκίνητό μου. Δεν ήθελα να το μοιραστώ δημόσια μέχρι η αντιπροσωπεία να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Από ότι φαίνεται κάποιοι ηλίθιοι που εργάζονται στο τμήμα service αποφάσισαν να κερδίσουν κάτι από την δική μου ατυχία τραβώντας φωτογραφίες και δημοσιεύοντας τις στο διαδίκτυο χωρίς την δική μου έγκριση. Σε όλους τους ιδιοκτήτες C8, σας παρακαλώ σιγουρευτείτε πως η αντιπροσωπεία σας έχει πρόσβαση στο διάγραμμα που έχω επισυνάψει προτού αφήσετε το αυτοκίνητό σας στα χέρια τους.»

Η αντιπροσωπεία ανέλαβε να πληρώσει για το αυτοκίνητο που προφανώς θα καταλήξει σε κάποια μάντρα δημοπρασιών για επισκευή. Όσο για τον ιδιοκτήτη, αποφάσισε να περιμένει λίγο καιρό ακόμα για να αγοράσει την ισχυρότερη Corvette Z06 που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021.

[Πηγή: jakeam3 μέσω autoevolution]

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes, this is my car. I did not want this to to be shared publicly until after the dealer had the opportunity to correct this crappy situation. Apparently some idiots in their service department took it upon themselves to try and get some clout from my misfortune by taking pictures and sharing them with out my consent. To the fellow C8 owners, please ensure your dealer is aware of the diagram in the second picture before you leave your car with them.#LT2 #c8corvette #c8 #chevrolet #mishap #c8mishap #chevroletperformance #chevroletcorvette #stingray #stingraycorvette #jmspedalmax @team_corvette @thec8page @_c8corvette @thecorvettec8 @corvette_ambassador1953 @corvette @maxxperfectiondetailing @premiervinylworks

A post shared by Jake A Miller (@jakeam3) on

node/39165

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μια σκληρή δοκιμασία μέχρι "θανάτου" για τρία ταλαιπωρημένα οχήματα.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μετά από το βίντεο με τις εκτός δρόμου περιπέτειες προσιτών μεταχειρισμένων που έγινε viral, Matt Watson του βρετανικού Carwow σκέφτηκε ακόμα μια δοκιμασία για τα ταλαιπωρημένα Peugeot 206 (1998-2006), Ford Focus MK2 (2004-2008) και Honda Civic MB Fastback (1997–2001) προτού τα αποχαιρετίσει για τελευταία φορά. Αφαίρεσε όλο το λάδι από τον κινητήρα και στη συνέχεια τα έθεσε σε λειτουργία για να διαπιστώσει ποιο θα αντέξει περισσότερη ώρα προτού "παραδώσει τα όπλα".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός δρόμου περιπέτειες με προσιτά μεταχειρισμένα [video]

Για να φτάσει την καταπόνηση του κινητήρα στα άκρα, ο παρουσιαστής έβαλε μια πέτρα στο γκάζι και των τριών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα όταν τα έβαλε μπροστά να δουλεύουν στα κόκκινα.

Όπως θα δείτε, το Ford Focus είναι το πρώτο που παθαίνει καταστροφική βλάβη μετά από 20" λειτουργίας. Μετά από λίγο ακολουθεί το Peugeot 206 που μας αποχαιρετά στα 47". Η έκπληξη έχει να κάνει με την διάρκεια του αθάνατου Honda Civic την οποία δεν θα σας αποκαλύψουμε ώστε να έχει νόημα να δείτε και το βίντεο.

Για να προλάβουμε τα σχόλια των θεατών για την αναίτια καταστροφή τριών λειτουργικών αυτοκινήτων, πρέπει να σημειώσουμε πως τα μοντέλα αγοράστηκαν έναντι £600 (€688) και για τα τρία μαζί, ενώ μετά από τη συμμετοχή τους στο προηγούμενο βίντεο, προορίζονταν για την πρέσα. 

[Πηγή: Carwow]