ΗΠΑ: Το ξανασκέφτονται για τους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

ΗΠΑ: Το ξανασκέφτονται για τους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Έως το μέσα Νοεμβρίου η Ουάσινγκτον πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, άφησε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο υπουργός Εμπορίου άφησε να εννοηθεί πως οι συνομιλίες που έχει με τις αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε καλό δρόμο, λέγοντας πως «ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες για τα επενδυτικά σχέδιά τους θα καρποφορήσουν ώστε να μην θεωρηθεί αναγκαίο να εφαρμοστεί η επιβολή δασμών». Και συμπλήρωσε πως είχαμε πολύ καλές συνομιλίες με Ιάπωνες, Κορεάτες και Ευρωπαίους κατασκευαστές στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ASEAN στην Μπανγκόκ.

Από το 2018 η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Trump  απειλεί ότι θα επιβάλει δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα για να στηρίξει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Τώρα  οι ΗΠΑ πρέπει να αποφασίσουν έως τα μέσα Νοεμβρίου τι τελικά θα κάνουν.

Αν τελικά ο Trump αποφασίσει να επιβάλλει δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, αυτό θα σηματοδοτούσε μια νέα κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον, λίγες εβδομάδες αφότου εφαρμόστηκαν τιμωρητικοί δασμοί σε σειρά ευρωπαϊκών προϊόντων, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Να θυμίσουμε πως το 2018 οι ΗΠΑ επέβαλαν υψηλότερους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο που παράγεται στην ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube