ΗΠΑ: Μεγάλο δίκτυο ταχυφορτιστών από επτά αυτοκινητοβιομηχανίες

ΗΠΑ: Μεγάλο δίκτυο ταχυφορτιστών από επτά αυτοκινητοβιομηχανίες

Επτά μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα δημιουργήσουν στη Βόρεια Αμερική μία νέα κοινή επιχείρηση που θα εγκαταστήσει και θα διαχειρίζεται ένα μεγάλο δίκτυο ταχυφορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα. 

Επτά μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες οι BMW Group, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group και Stellantis, συνασπίζονται και δημιουργούν ένα τεράστιο δίκτυο ταχείας φόρτισης EV στη Βόρεια Αμερική.

Αρχικός στόχος τους είναι η εγκατάσταση τουλάχιστον 30.000 ταχυφορτιστών σε αστικές περιοχές και αυτοκινητοδρόμους, οι οποίοι θα είναι προσβάσιμοι σε όλους τους κατόχους EV. 

To δίκτυο θα παρέχει αξιοπιστία, δυνατότητα φόρτισης υψηλής ισχύος, ψηφιακή ενοποίηση, διάφορες ανέσεις κατά τη φόρτιση και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Oι σταθμοί θα βρίσκονται σε βολικές τοποθεσίες προσφέροντας στέγαστρα όπου είναι δυνατόν και ανέσεις όπως τουαλέτες, σέρβις φαγητού και υπηρεσίες λιανικής, είτε κοντά είτε εντός του ίδιου συγκροτήματος.

H συνεργασία αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων και άρα και οι ανάγκες για σταθμούς φόρτισης. 

Από τον Ιούλιο του 2023 υπάρχουν 32.000 διαθέσιμοι στο κοινό γρήγοροι φορτιστές DC στις Ηνωμένες Πολιτείες για χρήση από 2,3 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, με αναλογία 72 οχημάτων ανά φορτιστή.

Το NREL (Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) εκτιμά ότι θα χρειαστούν 182.000 γρήγοροι φορτιστές για την υποστήριξη 30-42 εκατομμυρίων οχημάτων που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στον δρόμο μέχρι το 2030, με δεδομένο πως οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν το 50% των συνολικών πωλήσεων έως το 2030.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube