ΗΠΑ: Εντυπωσιακές και τρομακτικές εικόνες από καραμπόλα 50 οχημάτων [video]

ΗΠΑ: Εντυπωσιακές και τρομακτικές εικόνες από καραμπόλα 50 οχημάτων [video]

Παρασκευή, στο Missouri, πενήντα οχήματα συγκρούστηκαν σε μια χιονισμένη διαδρομή. Video δείχνει τη βιαιότητα και το αναπόφευκτο ορισμένων συγκρούσεων.

Ισχυρές βροχοπτώσεις , πυκνή ομίχλη, χιονόπτωση... Όταν ο καιρός επιδεινώνεται, ένας από τους μεγαλύτερους φόβους είναι ότι η πρώτη γλίτσα στο δρόμο μπορεί να μετατραπεί σε γιγάντια καραμπόλα. Δυστυχώς, αυτό που συνέβη για μια φορά ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Παρασκευή, σχεδόν πενήντα οχήματα συγκρούστηκαν σε μια αρτηρία ταχείας κυκλοφορίας κοντά στο Kansas City, στην Πολιτεία του Missouri, στην καρδιά των ΗΠΑ. Το τοπικό μέσο ενημέρωσης Kansas City Star εξηγεί ότι ένα φορτηγό προκάλεσε την απαρχή της καραμπόλας, φράσσοντας το δρόμο και διεμβολιζόμενο από ένα Ford SUV. Αυτό προκάλεσε μια τρομερή αλυσιδωτή αντίδραση που επέτειναν ο ολισθηρός δρόμος και η κακή ορατότητα. Η συνέπεια πέρα από τις υλικές ζημιές και το κυκλοφοριακό χάος ήταν ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.

Ο οδηγός ενός φορτηγού που παγιδεύτηκε στην καραμπόλα κινηματογράφησε τη σκηνή. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, καθώς βλέπουμε τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των βαριών φορτηγών, να φτάνουν σε ταχύτητα και να πέφτουν πάνω σε ήδη κατεστραμμένα οχήματα. Για μερικούς, αναρωτιέται κάποιος, πώς είναι δυνατόν να φτάνουν στη σκηνή του χαμού με τέτοιο ρυθμό. Άλλοι είχαν χρόνο να φρενάρουν εγκαίρως, αλλά τελικά δεν τη γλίτωσαν καθώς του χτύπησαν οι από πίσω τους.

Οι εντυπωσιακές όσο και τρομακτικές αυτές είναι ό,τι πρέπει για να μας θυμίζουν πόσο δραστικά πρέπει να μειώνουμε την ταχύτητά μας ας ανάλογες οδικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube