ΗΠΑ: Διαφωνία Tesla - Αστυνομίας, για το αν υπήρχε οδηγός στο Model S

ΗΠΑ: Διαφωνία Tesla - Αστυνομίας, για το αν υπήρχε οδηγός στο Model S

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο με Model S που κινούταν με τη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, με την Τesla να ισχυρίζεται από την πλευρά της ότι υπήρχε άτομο στη θέση του οδηγού.

Η Tesla διαφωνεί με τις τοπικές αρχές και ισχυρίζεται ότι υπήρχε άτομο στη θέση του οδηγού κατά τη διάρκεια θανατηφόρου ατυχήματος στο Τέξας, όταν ένα Model S του 2019 βγήκε από το δρόμο με μεγάλη ταχύτητα, συγκρούστηκε με δέντρο και πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο επιβατών.

Λόγω των αναφλέξεων της μπαταρίας ιόντων λιθίου, οι πυροσβέστες χρειάστηκαν 105.000 lt νερού και πάνω από 4 ώρες για να σβήσουν τη φωτιά.

Άνθρωπος της Tesla είπε ότι το τιμόνι ήταν «παραμορφωμένο» (άρα κάποιος είχε χτυπήσει πάνω σε αυτό) και ότι όλες οι ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου ήταν στη θέση τους, που σημαίνει πως κανένα από τα δύο θύματα δεν φορούσε ζώνη. Αντίθετα, οι τοπικές αρχές είχαν προηγουμένως δηλώσει ότι ήταν βέβαιες ότι κανείς δεν ήταν στη θέση του οδηγού.

Ο Elon Musk είχε γράψει στο Τwitter πως το σύστημα Autopilot δεν ήταν ενεργοποιημένο όταν συνέβη το δυστύχημα. Επίσης ανέφερε πως ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου δεν είχε αγοράσει το λογισμικό Full Self-Driving που προσφέρει εξελιγμένες δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης αλλά και πάλι απαιτεί την προσοχή του οδηγού.

Η Tesla δήλωσε επίσης πως δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει τα δεδομένα της κάρτας SD από τη στιγμή της συντριβής.

Ο Mark Herman, αστυνομικός του Harris County Presint 4, δήλωσε ότι η αστυνομία ήταν «100% σίγουρη ότι κανείς δεν ήταν στη θέση του οδηγού».

Αυτό είναι το 28ο τροχαίο με μοντέλο της Tesla που ερευνά η αμερικανική National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), με 24 υποθέσεις να παραμένουν ενεργές. Η μετοχή της Tesla σημείωσε πτώση 3,4% μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube