ΗΠΑ: Δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα «πλήρωσαν» τη οργή των διαδηλωτών [video]

ΗΠΑ: Δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα «πλήρωσαν» τη οργή των διαδηλωτών [video]

Αυτοκίνητα βανδαλίστηκαν, πυρπολήθηκαν ή... εκλάπησαν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, κατά τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του George Floyd.

Οι ΗΠΑ φλέγονται από άκρη σε άκρη με τη δίκαιη οργή για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd να ξεφεύγει πολλές φορές από τα όρια και να εκδηλώνεται με βανδαλισμούς. Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από τη Μινεάπολη έχουν απλωθεί σε όλη τη χώρα και έφτασαν ακόμη και έξω από τον Λευκό Οίκο, με τον Πρόεδρο Trump να ρίχνει μέσα από τις αναρτήσεις του στο twitter λάδι στη φωτιά. 

Στις... παράπλευρες απώλειες συμπεριλαμβάνονται πολλά καταστήματα που λεηλατήθηκαν σε όλη τη χώρα ανάμεσα στα οποία και εκθέσεις αυτοκινήτων. Στο San Leandro άγνωστοι έκλεψαν 50 αυτοκίνητα από μια έκθεση της FCA, ενώ στο Beverly Hills μια Porsche 911 GT3 RS εισέπραξε την οργή των διαδηλωτών (Δείτε στο 27:44 του video).

Στο Oakland διαδηλωτές μπήκαν σε μια έκθεση της Mercedes-Benz, βανδάλισαν πολλά από τα αυτοκίνητα που ήταν εκεί και έβαλαν φωτιά σε μια AMG GT.

Αναμφίβολα πρόκειται για θλιβερά γεγονότα που έρχονται σαν απόρροια της δολοφονίας του Floyd που ως φαίνεται ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των πολιτών, οι οποίοι υφίστανται χρόνια τώρα τη ρατσιστική βία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube