node/33913

Infiniti: Ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρώπη;

Το premium σήμα της Nissan θα μπορούσε σύντομα να εξαφανιστεί από την Ευρώπη, λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων παρά το λανσάρισμα του κόμπακτ Q30.

Πριν από μερικούς μήνες, όταν κάποιοι αναρωτήθηκαν για το μέλλον της παρουσίας της Infiniti, στελέχη της φίρμας διαβεβαίωναν ότι το μέλλον της στη Γηραιά Ήπειρο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Αλλά φαίνεται ότι η έξοδος είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Σύμφωνα με το Autoactu, η Infiniti πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρώπη. Ο λόγος είναι προφανής: Οι πωλήσεις που τις ψάχνει με το κιάλι. Πέρυσι, η premium φίρμα της Nissan ταξινόμησε περίπου 6.000 αυτοκίνητα στη Γηραιά Ήπειρο. Με 15,1 εκατομμύρια ταξινομήσεις στην ΕΕ πέρυσι, μπορούμε να κατανοήσουμε την καταστροφική εμπορική πορεία της Infiniti. Ένας λόγος ακόμη, οι επιδόσεις του εθνικού ανταγωνιστή της, της Lexus. Η πολυτελής φίρμα της Toyota ταξινόμησε σχεδόν οκτώ φορές περισσότερα αυτοκίνητα το 2018, ανεβάζοντας το κασέ της στις 45.000 κομμάτια.

Γεννημένη το 1989, η Infiniti αποβιβάστηκε στην Ευρώπη το 2009, μαζί με τη λίγη φήμη που απέκτησε με το ωραίο SUV της, το FX. Για να αντεπεξέλθει σε αυτή την εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά, το 2015 λανσάρισε τα μοντέλα Q30 και QX30, τα οποία είχαν στενή σχέση με τις κόμπακτ Mercedes-Benz A-Class και GLA. Μοντέλα που της έδωσαν μια μικρή εμπορική ώθηση, αλλά το πράμα είχε ήδη ξεφουσκώσει.

Η απουσία νέων μοντέλων τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αποτελεί σημάδι ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Στο τέλος του 2017, η μάρκα παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο QX50, που μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει στην Ευρώπη! Η απόσυρση από την Ευρώπη δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί. Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου διευθυντή της φίρμας, Christian Meunier.  Ο Γάλλος που ανέλαβε την Infiniti στις αρχές Ιανουαρίου, ένα από τα πρώτα μελήματά του προφανώς και θα είναι η περικοπή του κόστους σε μια αγορά που δεν αποφέρει τίποτα και της οποίας τα αντιρρυπαντικά πρότυπα γίνονται όλο και πιο αυστηρά.

node/39166

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

Η Chevrolet Corvette έπεσε από το ανυψωτικό μετά από λάθος των υπαλλήλων της αντιπροσωπείας.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

O Jake Miller από την Florida των ΗΠΑ, αγόρασε μια ολοκαίνουρια  Chevrolet C8 Corvette Z51 πριν από δύο μήνες. Όταν πήγε στην αντιπροσωπεία να παραλάβει το αυτοκίνητό του μετά από το πρώτο προγραμματισμένο service, αντίκρισε εικόνες καταστροφής.

Οι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας είχαν τοποθετήσει με λάθος τρόπο το αυτοκίνητο στο ανυψωτικό, με αποτέλεσμα οι βραχίονες να σπάσουν τα μαρσπιέ και να προξενήσουν σημαντικές φθορές στο αμάξωμα του αυτοκινήτου προτού αυτό χτυπήσει με δύναμη στο έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια ολοκαίνουρια Chevrolet C8 Corvette τράκαρε λίγο μετά την παραλαβή της [video]

Ο ιδιοκτήτης έγραψε στο Instagram: «Ναι, αυτό είναι το αυτοκίνητό μου. Δεν ήθελα να το μοιραστώ δημόσια μέχρι η αντιπροσωπεία να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Από ότι φαίνεται κάποιοι ηλίθιοι που εργάζονται στο τμήμα service αποφάσισαν να κερδίσουν κάτι από την δική μου ατυχία τραβώντας φωτογραφίες και δημοσιεύοντας τις στο διαδίκτυο χωρίς την δική μου έγκριση. Σε όλους τους ιδιοκτήτες C8, σας παρακαλώ σιγουρευτείτε πως η αντιπροσωπεία σας έχει πρόσβαση στο διάγραμμα που έχω επισυνάψει προτού αφήσετε το αυτοκίνητό σας στα χέρια τους.»

Η αντιπροσωπεία ανέλαβε να πληρώσει για το αυτοκίνητο που προφανώς θα καταλήξει σε κάποια μάντρα δημοπρασιών για επισκευή. Όσο για τον ιδιοκτήτη, αποφάσισε να περιμένει λίγο καιρό ακόμα για να αγοράσει την ισχυρότερη Corvette Z06 που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021.

[Πηγή: jakeam3 μέσω autoevolution]

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes, this is my car. I did not want this to to be shared publicly until after the dealer had the opportunity to correct this crappy situation. Apparently some idiots in their service department took it upon themselves to try and get some clout from my misfortune by taking pictures and sharing them with out my consent. To the fellow C8 owners, please ensure your dealer is aware of the diagram in the second picture before you leave your car with them.#LT2 #c8corvette #c8 #chevrolet #mishap #c8mishap #chevroletperformance #chevroletcorvette #stingray #stingraycorvette #jmspedalmax @team_corvette @thec8page @_c8corvette @thecorvettec8 @corvette_ambassador1953 @corvette @maxxperfectiondetailing @premiervinylworks

A post shared by Jake A Miller (@jakeam3) on

node/39165

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μια σκληρή δοκιμασία μέχρι "θανάτου" για τρία ταλαιπωρημένα οχήματα.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μετά από το βίντεο με τις εκτός δρόμου περιπέτειες προσιτών μεταχειρισμένων που έγινε viral, Matt Watson του βρετανικού Carwow σκέφτηκε ακόμα μια δοκιμασία για τα ταλαιπωρημένα Peugeot 206 (1998-2006), Ford Focus MK2 (2004-2008) και Honda Civic MB Fastback (1997–2001) προτού τα αποχαιρετίσει για τελευταία φορά. Αφαίρεσε όλο το λάδι από τον κινητήρα και στη συνέχεια τα έθεσε σε λειτουργία για να διαπιστώσει ποιο θα αντέξει περισσότερη ώρα προτού "παραδώσει τα όπλα".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός δρόμου περιπέτειες με προσιτά μεταχειρισμένα [video]

Για να φτάσει την καταπόνηση του κινητήρα στα άκρα, ο παρουσιαστής έβαλε μια πέτρα στο γκάζι και των τριών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα όταν τα έβαλε μπροστά να δουλεύουν στα κόκκινα.

Όπως θα δείτε, το Ford Focus είναι το πρώτο που παθαίνει καταστροφική βλάβη μετά από 20" λειτουργίας. Μετά από λίγο ακολουθεί το Peugeot 206 που μας αποχαιρετά στα 47". Η έκπληξη έχει να κάνει με την διάρκεια του αθάνατου Honda Civic την οποία δεν θα σας αποκαλύψουμε ώστε να έχει νόημα να δείτε και το βίντεο.

Για να προλάβουμε τα σχόλια των θεατών για την αναίτια καταστροφή τριών λειτουργικών αυτοκινήτων, πρέπει να σημειώσουμε πως τα μοντέλα αγοράστηκαν έναντι £600 (€688) και για τα τρία μαζί, ενώ μετά από τη συμμετοχή τους στο προηγούμενο βίντεο, προορίζονταν για την πρέσα. 

[Πηγή: Carwow]