Ινδία: Αστυνομική βία σε όσους δεν συμμορφώνονται με την απαγόρευση κυκλοφορίας [video]

Ινδία: Αστυνομική βία σε όσους δεν συμμορφώνονται με την απαγόρευση κυκλοφορίας [video]

Βίντεο και μαρτυρίες πολιτών από την Ινδία αποκαλύπτουν τις πρακτικές των αστυνομικών.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ινδία των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως ορισμένοι αστυνομικοί έχουν ξεπεράσει τα όρια καθώς χρησιμοποιούν βία σε πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Όπως φαίνεται από το βίντεο, αστυνομικοί στις περιοχές Kerala, Mumbai και New Delhi, χτυπούν οδηγούς και πεζούς με ξύλινες ράβδους, με σκοπό να τους αποτρέψουν από το να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Θεωρητικά, επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι για αγορά φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη άσκοπη μετακίνηση. Τοπικά μέσα μεταδίδουν πως οι αστυνομικοί χτυπούν μόνο τους πολίτες που δεν έχουν δικαιολογία για να κυκλοφορούν στο δρόμο, όμως μαρτυρίες αποκαλύπτουν μια πιο δραματική κατάσταση.

Κάποιοι αναφέρουν πως δέχθηκαν σωματική βία ενώ είχαν βγει για να αγοράσουν τρόφιμα, με αποτέλεσμα να μην έχουν καθόλου φαγητό στο σπίτι. Ακόμα και καταστηματάρχες καταγγέλλουν πως οι αστυνομικοί προκάλεσαν ζημιές στις περιουσίες τους, λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να ανοίξουν. Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις τουριστών που έχουν εγκλωβιστεί σε δωμάτια ξενοδοχείων χωρίς τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία είναι 944, ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 20. Είναι βέβαια δεδομένο πως τα πραγματικά κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, καθώς είναι δυνατό να ελεγχθεί μόνο ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού.

[Πηγές: The Times of IndiaJalopnik,  Associated PressCarscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube