Ημερίδα για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Ημερίδα για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Με αφορμή τις συνέπειες από το λαθρεμπόριο καυσίμων και την παράνομη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης και ναυτιλίας, διοργανώνεται αυτή την εβδομάδα μια σημαντική ημερίδα στην οποία θα κατατεθούν οι θέσεις από εκπροσώπους Υπουργείων, ΜΚΟ και εμπλεκόμενων Φορέων,  με προσανατολισμό τη λύση του μεγάλου προβλήματος, που επηρεάζει τη Δημόσια Υγεία, και την Οικονομία της χώρας, ενώ επιβαρύνει ιδιαίτερα τον αέρα και το πράσινο των πόλεων.  

Στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Δήλου 1,  στου Γουδή στην Αθήνα, θα υλοποιηθεί η Ημερίδα, που έχει θέμα «ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗ, ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».
Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης με τίτλο «Το Λαθρεμπόριο Πετρελαίου και η Πολιτική Βούληση»,  θα κατατεθούν θέσεις εκπροσώπων από το ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, το ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, το ΥΠΕΚΑ, καθώς και από τα κόμματα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΑΟΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΔΗΜΟΚΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Συντονιστής θα είναι ο καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος του ΕΚΠΑ Σίσκος Παναγιώτης.
Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Το Πρόβλημα και οι Επιπτώσεις» θα μιλήσουν ο Μιχάλης Πετράκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η Κλέα Κατσουγιάννη, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημήτρης Ιμπραήμ, Υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών, συντονιστής ευρωπαϊκών δράσεων GREENPEACE και ο Γιώργος Πανηγυράκης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΜΒΑ, Ο.Δ.Ε.&Μ.Ε. Συντονίστρια στην ενότητα θα είναι η Άννα Καρακατσάνη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ.
Στην Τρίτη ενότητα με τίτλο «Η Νέα Τεχνολογία, οι Εξελίξεις και η Διαβούλευση» έχουν προσκληθεί και θα καταθέσουν προτάσεις και case studies o Φανούριος Ζαννίκος, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ, ο Κωνσταντίνος Χανιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος Telenavis A.E. και ο Γιώργος Ρεμβίκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Βερσαλλιών. Συντονιστής στην ενότητα θα είναι ο Κώστας Βαφειάδης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.

Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτη 25 Μαΐου (09.30), διοργανώνεται από το ECOCITY, τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.

Στη διάρκειά της αναμένεται η εξέταση των επιλογών και την προσέγγιση λύσεων, που θα βοηθήσουν να ληφθούν μέτρα ικανά για τη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Στόχος της Ημερίδας είναι να εξεταστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί το νοθευμένο ή διαφορετικής χρήσης καύσιμο στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και να οδηγηθούμε σε επιλογές με γνώμονα τη ποιότητα της Υγείας των κατοίκων των μεγάλων πόλεων, την προστασία του περιβάλλοντος και την στήριξη της οικονομίας της χώρας.

Για τους ενδιαφερόμενους η είσοδος είναι ελεύθερη και περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητήσουν από το ECOCITY 210.6196757

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube