Ηλεκτροκίνητα ΤΑΧΙ στο Παρίσι made in United Kingdom

Ηλεκτροκίνητα ΤΑΧΙ στο Παρίσι made in United Kingdom

Η δημοτική αρχή άναψε το «πράσινο φως» στα TX eCity.

Το Παρίσι είναι μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που ταλαιπωρείται από συχνά μποτιλιαρίσματα που επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό την ατμόσφαιρα της πόλης.
Πρόσφατα και σε μια προσπάθεια να μειωθεί όσο γίνεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η δημοτική αρχή της πόλης έδωσε την έγκρισή της να εισαχθεί και να κυκλοφορήσει ως ΤΑΧΙ το ηλεκτροκίνητο London Taxi στη γαλλική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το έγκυρο motor1.com, το TX eCity (έτσι ονομάζεται το συγκεκριμένο όχημα) είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά ηλεκτροκίνητα ΤΑΧΙ στον κόσμο,  φέρει την υπογραφή της London Electric Vehicle Company (LEVC) και κατασκευάζεται στο Coventry της Μεγάλης Βρετανίας.

Το αυτοκίνητο πέρα από τον ηλεκτροκινητήρα εφοδιάζεται και με έναν θερμικό κινητήρα ο οποίος παρεμβαίνει ότι εξαντληθούν τα αποθέματα των μπαταριών.
Σύμφωνα πάντα με την κατασκευάστρια εταιρεία η συνδυαστική αυτονομία του οχήματος φτάνει τα 607 χιλιόμετρα, ενώ το κόστος λειτουργίας του είναι κατά πολύ χαμηλότερο του συμβατικού TX4. Ήδη στο Λονδίνο κυκλοφορούν 600 τέτοια ΤΑΧΙ την ώρα που πόλεις όπως το Βερολίνο, το Αμστερνταμ, το Αμβούργο και το Όσλο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να το δουν να κυκλοφορεί στους δρόμους τους.

Ο σχεδιασμός του είναι ο κλασικός των λονδρέζικων ΤΑΧΙ που όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει ξέρουν ότι έχουν άπλετο χώρο για τους επιβάτες, πλήρως διακριτό από αυτόν του οδηγού και εξαιρετικά μικρή ακτίνα στροφής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Chris Gubbey, δήλωσε ότι δεδομένων των προβλημάτων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που αντιμετωπίζουν οι γαλλικές πόλεις, φιλοδοξούμε να δώσουμε σε οδηγούς και επιβάτες νέες δυνατότητες. Η παρουσία των συγκεκριμένων ΤΑΧΙ στο Παρίσι ανοίγουν το δρόμο για την παρουσία μας και σε άλλες πόλεις, εκτός από αυτές στη Νορβηγία, στην Ολλανδία και τη Γερμανία.

Μάλιστα στόχος της London Electric Vehicle Company είναι να μπουν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας 20.000 τέτοια ΤΑΧΙ.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube