Ηλεκτρικό διώροφο λεωφορείο από τη Hyundai

Ηλεκτρικό διώροφο λεωφορείο από τη Hyundai

Με μπαταρία 384 kWh και αυτονομία 300 km.

Η Hyundai παρουσιάζει στην Έκθεση Τεχνολογίας Υποδομών και Μεταφορών στην Κορέα ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο διώροφο λεωφορείο με χωρητικότητα 70 επιβατών και αυτονομία 300 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Η εξέλιξη του λεωφορείου μηδενικών ρύπων διήρκεσε 18 μήνες με την υποστήριξη του Υπουργείο Μεταφορών της Κορέας. Το όχημα με μήκος 12.990 mm και ύψος 3.995 mm κινείται με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρα 240 kW (322 PS) στον πίσω άξονα, ενώ ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκεται στον εμπρός άξονα μειώνει τις απώλειες ενέργειας.

Η υδρόψυκτη μπαταρία έχει χωρητικότητα 384 kWh και προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 300 km. Παρά το μέγεθός της, σύμφωνα με τη Hyundai, μια πλήρης φόρτιση διαρκεί μόλις 72 λεπτά.

Από τα 70 καθίσματα (+50% χωρητικότητα σε σύγκριση με τα συμβατικά λεωφορεία) τα 11 βρίσκονται στο κάτω επίπεδο και τα υπόλοιπα 59 στον επάνω όροφο. Το λεωφορείο υποστηρίζει πρόσβαση για άτομα με αναπηρία μέσω ειδικής ράμπας και χαμηλού πατώματος. Επιπλέον για ευκολότερο έλεγχο το όχημα εξοπλίζεται με το σύστημα Vehicle Dynamic Control (VDC), τετραδιεύθυνση, ανεξάρτητη ανάρτηση και τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης με αυτόνομο φρενάρισμα (FCA) και διατήρησης λωρίδας (LKA).

Η κορεάτικη εταιρεία δεν ανακοίνωσε περισσότερες πληροφορίες για το αν και το πότε θα δούμε το ηλεκτρικό της λεωφορείο εν δράσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube