Ηλεκτρικό Audi R8; Γιατί όχι!

Ηλεκτρικό Audi R8; Γιατί όχι!

Ο ισχυρός άνδρας της Audi δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δίπλα στο E-Tron GT να σταθεί κι ένα αμιγώς ηλεκτρικό R8...

Ο CEO της Audi, Markus Duesmann, δεν έχει κρύψει ποτέ τα πιστεύω του. «Το μέλλον της εταιρείας μας είναι στα EV», δηλώνει σε κάθε ευκαιρία. Στο πλαίσιο αυτό ποιος μπορεί λοιπόν να αποκλείσει τη δημιουργία ενός «σύγχρονου» R8 E-Tron ή ενός οχήματος στη φιλοσοφία αυτή. Κανείς, είναι η απάντηση. Πόσο μάλλον όταν στη φαρέτρα της Audi υπάρχει ήδη το ηλεκτρικό sedan E-Tron GT το οποίο σημειώστε, ότι κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με το R8.

Πρόσφατα δε, σε ερώτηση σχετική με το θέμα, ο Duesmann ανέφερε χαρακτακτηριστικά: «Δεν ήταν στο αρχικό μας πλάνο η δημιουργία ενός ηλεκτρικού R8, ίσως όμως τώρα να έχει νόημα».

r8

Η Audi είχε παρουσιάσει το εικονιζόμενο πρωτότυπο R8 E-Tron στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2015. Με δυο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 456 ίππων, με 920 Nm ροπής αλλά και 1.840 kg βάρους (1.555 kg ζύγιζε η συμβατική έκδοση) το μοντέλο αποδείχθηκε τεράστια αποτυχία για τη γερμανική φίρμα καθώς κατάφερε να πουλήσει λιγότερα από 100 κομμάτια στην έκδοση παραγωγής του στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Έκτοτε βέβαια, η εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων ήταν ραγδαία και πλέον κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να δούμε σύντομα ένα αμιγώς ηλεκτρικό R8 στα πρότυπα του E-Tron GT. Δεδομένου άλλωστε του γεγονότος πως όλα σχεδόν τα μελλοντικά supercars, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, θα μπαίνουν... στην πρίζα, η Audi αποκλείεται να μείνει έξω από το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube