Ηλεκτρικά φορτηγά, κατεβάζει ρολά η Volta Trucks

Ηλεκτρικά φορτηγά, κατεβάζει ρολά η Volta Trucks

Η σουηδική εταιρεία Volta Trucks αναγκάζεται να βάλει τέλος στη δραστηριότητά της, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι κηρύσσει πτώχευση ύστερα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες ανάταξης.

Volta Trucks

Η Volta Trucks ήλπιζε να γίνει ένας από τους ηγέτες της αγοράς στα ηλεκτρικά φορτηγά.

Το τελευταίο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η επιβεβαίωση για το λανσάρισμα του βαρέως οχήματός της στην Ευρώπη την άνοιξη. Όμως η σουηδική εταιρεία δεν προέβλεψε τις μεγάλες δυσκολίες που θα συναντούσε εφέτος.

Με τη διαδικασία υποχρεωτικής διαχείρισης, η Volta Trucks ή τουλάχιστον η κληρονομιά της, θα μπορούσε να επιβιώσει

Volta Trucks

Ο προμηθευτής μπαταριών της εταιρείας, η Proterra, χρεοκόπησε εφέτος. Αυτό έφερε τη Volta Trucks σε δύσκολη θέση όσον αφορά τις προμήθειες συσσωρευτών. Όπως πολλές εταιρείες, η πτώση της παραγωγής οδήγησε σε οικονομικές δυσκολίες και σε ένα ατελείωτο σπιράλ οικονομικού μαρασμού.

«Δημιουργήσαμε το πρώτο ηλεκτρικό 16τονο φορτηγό στον κόσμο, με μοναδικά σχεδιασμένη καμπίνα και πλαίσιο, που θα συνέβαλε στην μείωση του άνθρακα στο περιβάλλον και στη βελτίωση της υγείας, της ασφάλειας και της ποιότητας του αέρα στα αστικά κέντρα», έγραψε η Volta Trucks στο δελτίο Τύπου.

«Το πιλοτικό πρότζεκτ που πραγματοποιήθηκε σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες προκάλεσε ενθουσιώδεις αντιδράσεις. Αυτό βοήθησε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αγωγός διάσημων πελατών που ήθελαν να εντάξουν τα φορτηγά Volta Zero στον στόλο τους».

Volta Trucks

«Ωστόσο, όπως όλες οι εταιρείες μεγάλης κλίμακας στον τομέα της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, η Volta Trucks αντιμετώπισε προκλήσεις στην πορεία».

«Η πρόσφατη ανακοίνωση ότι ο προμηθευτής των μπαταριών μας υπέβαλε αίτηση πτώχευσης είχε σημαντικό αντίκτυπο στα κατασκευαστικά σχέδιά μας. Και αυτό μείωσε τον όγκο των οχημάτων που σχεδιάζαμε να παράγουμε».

«Η αβεβαιότητα που σχετιζόταν με τον προμηθευτή των μπαταριών μας είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητά μας να συγκεντρώσουμε επαρκή κεφάλαια σε ένα ήδη δύσκολο περιβάλλον για τους παίκτες στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων».

Volta Trucks

Ως εκ τούτου, η εταιρεία χρεοκόπησε στην επίσημη έδρα της, στη Σουηδία. Επιπλέον, έχει κινήσει και ανάλογες διοικητικές διαδικασίες στη Βρετανία. Κάτι που θα επιτρέψει στους διαχειριστές να αναζητήσουν την καλύτερη λύση για το μέλλον της.

«Είναι επομένως με βαθιά και ειλικρινή λύπη που το διοικητικό συμβούλιο έλαβε τη δύσκολη απόφαση να λάβει μέτρα για να ζητήσει την έναρξη διαδικασίας πτώχευσης στη Σουηδία».

«Η κύρια εμπορική οντότητα του ομίλου, η Volta Trucks Limited, θα υποβάλει σύντομα αίτηση για την έναρξη διοικητικών διαδικασιών στη Βρετανία, με τους ειδικούς σε θέματα αφερεγγυότητας Alvarez & Marsal να αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Άλλες οντότητες του ομίλου θα ξεκινήσουν επίσης διαδικασίες αφερεγγυότητας».

Volta Trucks

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν πήρε αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία. Έχει πλήρη επίγνωση του σημαντικού αντίκτυπου που θα έχει στο αφοσιωμένο προσωπικό του οργανισμού, καθώς και στους πελάτες και στους συνεργάτες».

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά την ομάδα της Volta Trucks. Είμαστε απίστευτα περήφανοι για την πρωτοποριακή δουλειά που έχει κάνει για την εξέλιξη ενός τόσο καινοτόμου βαριού οχήματος μηδενικών εκπομπών ρύπων».

Με αυτήν τη διαδικασία υποχρεωτικής διαχείρισης, η Volta Trucks, ή τουλάχιστον η κληρονομιά της, θα μπορούσε ακόμα να επιβιώσει. Πράγματι, ο ρόλος του διαχειριστή θα είναι να βρει έναν αγοραστή ή επενδυτές για να σώσει την εταιρεία. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα χρεοκοπήσει.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube