Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Σιγκαπούρη θα κατασκευάσει η Dyson

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Σιγκαπούρη θα κατασκευάσει η Dyson

Το σχέδιο του δισεκατομμυριούχου James Dyson προβλέπει το πρώτο αυτοκίνητο να είναι έτοιμο το 2021.

Ο sir James Dyson, ο δισεκατομμυριούχος βρετανός εφευρέτης της ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλες, επέλεξε να κατασκευάσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο στη Σιγκαπούρη για να είναι πιο κοντά στους πελάτες της Ασίας, στις αλυσίδες εφοδιασμού και σε ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Το αυτοκίνητο με το οποίο ο 70χρονος Dyson σκοπεύει να μπει στην αγορά θα είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή το 2020 και θα βγει στις αγορές από την επόμενη χρονιά.
Η Dyson παράλληλα θα επενδύσει περίπου 2,5 δις δολάρια στην εξέλιξη μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα βασιζόμενη σε τεχνογνωσία που ήδη έχει από τα άλλα προϊόντα που παράγει.

Η απόφαση για το πού να κατασκευάσουμε το αυτοκίνητό μας είναι πολύπλοκη, βασισμένη στις αλυσίδες εφοδιασμού, την πρόσβαση στις αγορές και τη διαθεσιμότητα της τεχνογνωσίας που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας, δήλωσε ο CEO της Dyson, Jim Rowan.

Η Σιγκαπούρη έχει συνάψει συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με την Κίνα, που είναι σήμερα η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Η Tesla, έκανε την περασμένη εβδομάδα συμφωνία για το χτίσιμο ενός εργοστασίου αυτοκινήτων στην κινεζική πόλη της Σαγκάης. Στην ίδια πόλη, πάλι για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα επενδύσει και η VW.

Η Κίνα αναμένεται να παραμείνει η κορυφαία αγορά EV, τουλάχιστον μέχρι το 2040, όταν περισσότερες από τις μισές πωλήσεις αυτοκινήτων και το ένα τρίτο του στόλου του πλανήτη, δηλαδή 559 εκατομμύρια αυτοκίνητα, θα είναι ηλεκτρικά, σύμφωνα με πρόβλεψη του Bloomberg.

Ο James Dyson δήλωσε ότι το "κέντρο βάρους" της εταιρείας έχει στραφεί προς την Ασία, η οποία πέρυσι δημιούργησε σχεδόν τα τρία τέταρτα της αύξησης των εσόδων της εταιρείας.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο  James Dyson ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Brexit, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον της Βρετανία βρίσκεται στην οικοδόμηση στενών σχέσεων με τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για να επενδύσει 200 ​​εκατομμύρια στερλίνες σε νέα κτίρια και ένα κέντρο δοκιμών στις εγκαταστάσεις της στο Wiltshire, της δυτικής Αγγλίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube