ΙΚΕΑ: Μεταφορές με ηλεκτροκίνητα φορτηγά από το 2020

ΙΚΕΑ: Μεταφορές με ηλεκτροκίνητα φορτηγά από το 2020

Μέχρι το 2025 όλος ο στόλος των αυτοκινήτων της εταιρείας θα είναι ηλεκτρικός. 

Aν περιμένετε με αγωνία να ακούσετε το φορτηγό του ΙΚΕΑ να παρκάρει κάτω από το σπίτι, φέροντας τα καινούργια σας έπιπλα, μάλλον θα εκπλαγείτε όταν... ακούσετε το κουδούνι, με το φορτηγό να έχει φτάσει εντελώς αθόρυβα...

Και αυτό διότι η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει όλα της τα φορτηγά με ηλεκτροκίνητα, αρχής γενομένης από το 2020 με στόχο, ως το 2025 όλος της ο στόλος να είναι ηλεκτροκίνητος. 

Προς το παρόν θα ξεκινήσει τον... εξηλεκτρισμό των κατ'οίκων παραδόσεων από το πέντε πόλεις: Σε Άμστερνταμ, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Σαγκάη, το ΙΚΕΑ θα εισάγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως αναφέρει το Reuters.  θα έχουν  και της Σαγκάης, με ηλεκτρικά οχήματα ή με άλλα μεταφορικά μέσα που θα εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με το Reuters, το πρόγραμμα παραδόσεων στο σπίτι με ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσει το 2020 και σταδιακά η μετάβαση θα αγγίξει το 100% το 2025, όπου και θα ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο πλάνο. 

«Για εμάς είναι πρωταρχικής σημασίας η ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας με βιώσιμο τρόπο», δήλωσε σχετικά o Jesper Brodin, διευθύνων σύμβουλος της IKEA.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube