Ιεροσυλία ή απλώς μια έξυπνη ιδέα; [video]

Ιεροσυλία ή απλώς μια έξυπνη ιδέα; [video]

Το να βάλεις μια Ferrari στο χώμα δεν είναι και τόσο συνηθισμένο. Όμως αυτό το αυτοκίνητο ουδεμία σχέση έχει με το Maranello.

H πρώτη αντίδραση είναι «ιεροσυλία». Δεν βάζεις μια Ferrari στο χώμα. Το «εργαλείο» είναι φτιαγμένο για πίστες και ανοικτούς δρόμους. Η δεύτερη αντίδραση έχει να κάνει με το ότι κατά καιρούς έχουμε δει Ferrari σε αγώνες ράλι.

Όμως αυτό που στην φωτογραφία μοιάζει με Ferrari 360 GT ή 360 Challenge, ή τέλος πάντων με κάποιο δημιούργημα της Modena προσαρμοσμένο για αγώνες ράλι, δεν είναι Ferrari.

Η εμφάνιση ξεγελάει ίσως, αλλά το συγκεκριμένο όχημα δεν έχει δει το Maranello ούτε σε… τουριστικό οδηγό.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο «χτίστηκε» πάνω σε ένα εξατομικευμένο πλαίσιο και απλώς φορά τα ρούχα μιας 360 Modena. Στον χώρο του κινητήρα δεν υπάρχει βέβαια ο V8 των 3,6 λίτρων, αλλά ένα ζευγάρι κινητήρων από μοτοσικλέτα Suzuki που στέλνει την ισχύ στους δύο άξονες έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι τετρακίνητο. Η γιγαντιαία πίσω πτέρυγα επίσης είναι μια ένδειξη πως δεν έχουμε να κάνουμε με μια αληθινή Ferrari.

Το σύνολο φέρει τη «δημιουργική» υπογραφή της ισπανικής ομάδας Ya-Car, που εξειδικεύεται τόσο σε αγώνες ράλι όσο και στο autocross. Οι αναρτήσεις είναι χωμάτινες (λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές) για να μπορεί αυτό το «Ferrari» να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας σκληρής χωμάτινης διαδρομής.

Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα πρωτότυπο που ουδεμία σχέση έχει με Ferrari, ωστόσο μπορείς να χαζεύεις το βίντεο και να κάνεις όποιες σκέψεις θέλεις. Το ερώτημα πάντως παραμένει: Ιεροσυλία ή μια έξυπνη ιδέα;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube