Η VW αναμένει επιδείνωση της παραγωγής λόγω έλλειψης σε chip

Η VW αναμένει επιδείνωση της παραγωγής λόγω έλλειψης σε chip

H εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε προσαρμογές στην διαδικασία παραγωγής των αυτοκινήτων της. 

Η Volkswagen προειδοποιεί για επιδείνωση της παραγωγής της λόγω έλλειψης σε chip. Η εταιρεία προειδοποίησε τους επικεφαλής του Group να προετοιμαστούν για να προσαρμόσουν την παραγωγή και στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι Financial Times.

«Οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα είναι σημαντικές και πιθανόν το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς να είναι πιο δύσκολο από το πρώτο» δήλωσε ο Wayne Griffiths, πρόεδρος της SEAT. 

Ο Griffiths χαρακτήρισε την έλλειψη chip ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση» που αντιμετωπίζει η εταιρεία αυτή τη στιγμή.

Είπε μάλιστα ότι η παραγωγή στο εργοστάσιο του Martorell έξω από τη Βαρκελώνη βρίσκεται σε μια κατάσταση «βλέποντας και κάνοντας», με την εταιρεία να αποφασίζει τι αυτοκίνητα θα κατασκευάσει μόνο αφού κατοχυρώσει τις παραλαβές chip από προμηθευτές της. 

Η Volkswagen δήλωσε ότι αναμένει ότι η προσφορά chip θα παραμείνει περιορισμένη τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει μια ασφαλή πρόβλεψη για όλη τη χρονιά. 

Περίπου στις 100.000 μονάδες υπολογίζεται η υστέρηση της παραγωγής λόγω της συγκεκριμένης έλλειψης, είχε δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Herbert Diess τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube