Η Volvo σταματά να χρησιμοποιεί φυσικό δέρμα στα EV της [video]

Η Volvo σταματά να χρησιμοποιεί φυσικό δέρμα στα EV της [video]

Υιοθετώντας μία νέα ηθική στάση ως προς τη μεταχείριση των ζώων, η Volvo αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιήσει φυσικό δέρμα για την εσωτερική επένδυση των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, αρχής γενομένης από το νέο C40 Recharge.

Η σουηδική εταιρία μπορεί να είναι πρωτίστως γνωστή για την ευαισθησία που επιδεικνύει σε θέματα ασφάλειας, παράλληλά όμως πρωτοστατεί και σε τομείς που άπτονται της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Στην προκειμένη περίπτωση αποφάσισε να θέσει ένα τέλος στη χρήση φυσικών δερμάτων, αντικαθιστώντας τα με άλλα, σύνθετα υλικά που βρίσκονται ήδη σε παραγωγή και μπορούν να προσφέρουν αντίστοιχα premium αίσθηση.

Η αρχή θα γίνει από το νέο ηλεκτρικό C40 Recharge και θα ισχύσει για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της φίρμας, από εδώ και στο εξής. Στα επόμενα χρόνια η Volvo σκοπεύει να αναπτύξει τη γκάμα των EV της, με απώτερο σκοπό έως το 2030 να έχει περάσει σε μία αμιγώς ηλεκτρική εποχή, καταργώντας τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

Σύμφωνα δε με τα πλάνα της, η εταιρία θέλει έως το 2025 τουλάχιστον το 25% των υλικών που χρησιμοποιεί να είναι βιολογικής προέλευσης και ανακυκλωμένα. Μάλιστα, την ίδια ημερομηνία έχει θέσει ως απαίτηση από τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν 100% ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Ο απώτερος σκοπός είναι το 2040 το σύνολο των υλικών της να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ένα από τα νέα υλικά που χρησιμοποιεί είναι το Nordico, το οποίο δημιουργήθηκε από την ίδια τη Volvo. Πρόκειται για ένα ύφασμα κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο υλικό όπως μπουκάλια PET, βιολογικά υλικά που προέρχονται από βιώσιμα δάση στη Σουηδία και Φινλανδία και φελλούς που ανακυκλώνονται από τη βιομηχανία οίνου. Αυτό το υλικό θα κάνει ντεμπούτο στην επόμενη γενιά των μοντέλων της.

Η εταιρία θα συνεχίσει επίσης να προσφέρει επιλογές από μίγμα μαλλιού, χρησιμοποιώντας προμηθευτές που έχουν πιστοποιηθεί ως υπεύθυνη πηγή, καθώς η εταιρεία φροντίζει να διασφαλίζει την πλήρη ιχνηλασιμότητα και την καλή διαβίωση των ζώων στην αλυσίδα εφοδιασμού μαλλιού της.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ο Stuart Templar, Διευθυντής Παγκόσμιας Βιωσιμότητας στη Volvo Cars, «το να είμαστε ένας προοδευτικός κατασκευαστής αυτοκινήτων σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλους τους τομείς της βιωσιμότητας, όχι μόνο τις εκπομπές CO2. Η υπεύθυνη προμήθεια είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού για την καλή διαβίωση των ζώων. Το να περνάμε σε μία leather-free εποχή μέσα στα καθαρά ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα είναι ένα καλό επόμενο βήμα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube