Η Volkswagen θέλει να φτιάξει και e-scooter

Η Volkswagen θέλει να φτιάξει και e-scooter

Οι μετακινήσεις στον αστικό ιστό αλλάζουν και η VW θέλει να είναι παρούσα στη νέα εποχή.

Μόλις πριν λίγες ημέρες γράφαμε ότι τα e-scooter κατακτούν την Ευρώπη και σηματοδοτούν σε πολλές πόλεις το μέλλον των αστικών μετακινήσεων. Στην Κοπεγχάγη, την Αμβέρσα, το Παρίσι, το Μάλμε και τη Βιέννη τα e-scooter έχουν ήδη καθιερωθεί. Μάλιστα, ο γερμανός υπουργός Συγκοινωνιών δείχνει αποφασισμένος να προωθήσει την χρήση e-scooter και στη Γερμανία. Τα αποκαλεί μάλιστα «πραγματική εναλλακτική επιλογή για το αυτοκίνητο».

Στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι να οριστεί μέχρι την άνοιξη το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για την κυκλοφορία τους.  Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι τα e-scooter θα χρησιμοποιούν στη Γερμανία κυρίως ποδηλατοδρόμους, όπου υπάρχουν, και σε διαφορετική περίπτωση τους δρόμους. Ο αναβάτης δεν θα οφείλει να φορά κράνος. Υποχρεωτικά θα είναι ωστόσο ένα αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης, φώτα, κουδούνι και φρένα.

Φαίνεται ότι η VW «βλέπει» αυτήν την τάση και έτσι στη Γενεύη παρουσίασε δύο ηλεκτρικά scooter που προορίζονται αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις. Το μεγαλύτερο, με τους δύο τροχούς αλλά και δυνατότητα ο αναβάτης να κάθεται σε ένα υποτυπώδες κάθισμα, αναπτύσσει ταχύτητα 45 km/h και έχει αυτονομία 34 km, ενώ το μικρότερο με τους τρεις τροχούς το οποίο μπορεί και να αναδιπλώνεται και να αποθηκεύεται ακόμη και στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, αναπτύσσει ταχύτητα 19 km/h και έχει μια αυτονομία της τάξης των 14,5 km.

Η VW δεν διευκρίνισε αν θα τα βάλει στην παραγωγή και πότε, αλλά το πρώτο βήμα έγινε με την παρουσίασή τους, οπότε περιμένουμε…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube