Η Volkswagen ανακαλεί περίπου 6.500 Tiguan για έλεγχο

Η Volkswagen ανακαλεί περίπου 6.500 Tiguan για έλεγχο

Περισσότερα από 6.500 VW Tiguan που κατασκευάστηκαν από το 2018 μέχρι το 2021 ανακαλούνται για έλεγχο λόγω πιθανής αποκόλλησης της πίσω αεροτομής.

 VW Tiguan

Ο Γερμανός κατασκευαστής ανακαλεί περισσότερα από 6.500 VW Tiguan καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η μικρή αεροτομή στο πίσω μέρος να αποκολληθεί καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει.

Η Volkswagen παρατήρησε μια συνεχή αύξηση ιδιοκτητών Tiguan που κατήγγειλαν αυτό το πρόβλημα και έτσι αποφάσισε να ανακαλέσει 6.553 Tiguan τα οποία βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής της από το 2018 μέχρι το 2021.

Από την πλευρά της, η VW ισχυρίζεται ότι η αεροτομή δεν ήταν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, κάτι που μπορεί να εξηγεί εν μέρει την αστοχία, όχι όμως και να την δικαιολογεί.

 VW Tiguan

Πάντως, εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα Tiguan, η αεροτομή δεν είναι πλέον διαθέσιμη μιας και ο κατασκευαστής έχει σταματήσει να την τοποθετεί στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις 19 Νοεμβρίου του 2021.

Μέχρι τις 6 Απριλίου του 2022, η VW έχει καταγράψει 42 περιστατικά στα οποία Tiguan άφησαν πίσω την αεροτομή τους. Οι ιθύνοντες της εταιρείας διαβεβαιώνουν ότι η νέα αεροτομή που θα εγκατασταθεί θα είναι τοποθετημένη με σωστό τρόπο και δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος αποκόλλησης της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube