Η Toyota σταματά τις πωλήσεις του Yaris Ativ στην Ταϊλάνδη για λόγους ασφαλείας

Η Toyota σταματά τις πωλήσεις του Yaris Ativ στην Ταϊλάνδη για λόγους ασφαλείας

Η Toyota πάγωσε τις πωλήσεις και τις παραδόσεις του Yaris Ativ μετά από πρόβλημα ασφαλείας που παρατηρήθηκε στις δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης.

Toyota Yaris Ativ

Η Toyota διέκοψε τις πωλήσεις και τις παραδόσεις του Yaris Ativ στην Ταϊλάνδη, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι της εταιρείας καθώς παρατηρήθηκε πρόβλημα ασφαλείας στις δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Μπανγκόκ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota για την περιοχή της Ασίας, Masahiko Maeda, είπε ότι το πρόβλημα μπορεί να προέκυψε λόγω πίεσης για τη μείωση του χρόνου εξέλιξης του Ativ, προσθέτοντας ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες ήταν ασφαλή.

Η Toyota είπε ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για την επανέναρξη των πωλήσεων του μοντέλου, το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο της Toyota Gateway στην επαρχία Chachoengsao, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περαιτέρω έρευνα.

«Εάν η εξέλιξη είχε πραγματοποιηθεί υπό κατάλληλες συνθήκες, αυτό το πρόβλημα φυσικά δεν θα είχε συμβεί», είπε ο Maeda.

«Πιστεύω ότι το γεγονός συνέβη καθώς υπήρχε κάποιο είδος πίεσης στο χώρο ανάπτυξης», είπε, προσθέτοντας ότι το σχετικά μεγάλο μέγεθος του οχήματος μπορεί να αποτελεί πρόκληση για την Daihatsu, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή μικρών αυτοκινήτων.

Η Toyota και η θυγατρική της Daihatsu αποκάλυψαν τον περασμένο μήνα ότι διερευνούσαν τις καταγγελίες ότι είχε αλλάξει (ενισχυθεί) μέρος της πόρτας σε δοκιμές ασφαλείας πλευρικής σύγκρουσης που πραγματοποιήθηκαν για περίπου 88.000 μικρά αυτοκίνητα με σκοπό η δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης να εξάγει θετικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube