Η Toyota αποκαλύπτει πόσα χειροκίνητα κιβώτια πουλάει στις ΗΠΑ

Η Toyota αποκαλύπτει πόσα χειροκίνητα κιβώτια πουλάει στις ΗΠΑ

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που δείχνει την τάση της αγοράς.

Δεν είναι μυστικό ότι όλο και περισσότεροι οδηγοί γυρίζουν την πλάτη στα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων με πολλές  είναι μια αυτοκινητοβιομηχανίες να μην τα συμπεριλαμβάνουν πλέον στις επιλογές που προσφέρουν στα μοντέλα τους.
Παρά το γεγονός ότι πολλοί «ενθουσιώδεις οδηγοί» συνηθίζουν να αναφέρονται με θετικά σχόλια στα αυτοκίνητα με χειροκίνητα κιβώτια που είχαν κατά καιρούς, όταν πλέον έρχεται η ώρα να βάλουν σήμερα το χέρι στην τσέπη για να επιλέξουν, στρέφονται προς τα αυτόματα κιβώτια.

Η Toyota είναι μια από τις εταιρείες που επιμένει να διαθέτει πολλά από τα μοντέλα της και με τις δύο επιλογές κιβωτίων.

Ωστόσο σε μια ερώτηση που αφορούσε την ποσόστωση των πωλήσεων της ανάμεσα στις δύο επιλογές στην αγορά των ΗΠΑ, φαίνεται ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που προτιμούν τα χειροκίνητα κιβώτια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος της εταιρείας στις ΗΠΑ, η επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου στην Corolla είναι μόλις 1%. Αυτό σημαίνει πως από 280.000 Corolla που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το 2018,  μόνον οι  2.800 παραδόθηκαν με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 15% για την έκδοση hatchback που έχει ένα καινούργιο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται και για τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας στις ΗΠΑ, όπως για το pickup Tacoma αλλά και για το σεντάν Yaris (κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Mazda). Ειδικά για το τελευταίο, η Toyota αποφάσισε η επόμενη γενιά του αυτοκινήτου που θα παρουσιαστεί το 2020 να διατίθεται μόνον με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς η ζήτηση με χειροκίνητο κιβώτιο είναι σχεδόν μηδενική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube