Η Tesla ζητά τη βοήθεια της Apple σε μια δίκη για βιομηχανική κατασκοπεία

Η Tesla ζητά τη βοήθεια της Apple σε μια δίκη για βιομηχανική κατασκοπεία

Μηχανικός της κατηγορείται ότι έκλεψε εμπιστευτικά αρχεία και τα διέθεσε σε κινεζική εταιρεία.

Η Tesla βρίσκεται στα δικαστήρια με έναν πρώην μηχανικό της στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, τον οποίο κατηγορεί ότι έκλεψε απόρρητα «μυστικά τεχνολογίας» και τα μετέφερε σε κινεζική εταιρεία.

Ο συγκεκριμένος μηχανικός έχει καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία της υποκλοπής εξαιρετικά εμπιστευτικών αρχείων και την μεταφορά τους στην XMotors.ai, τον αμερικανικό βραχίονα έρευνας της Xpeng με έδρα το Guangzhou, στην οποία πήγε να εργαστεί όταν έφυγε από την Tesla.

Στο πλαίσιο λοιπόν της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης η Tesla ζητά τη συνδρομή της Apple για να ελεγχθεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κατηγορούμενου, αλλά και οι συσκευές του όπως το iPhone και το iPad του.

Παρά το γεγονός ότι η Tesla και η Apple σε πολλούς τομείς είναι ανταγωνιστές, στη συγκεκριμένη περίπτωση εμφανίζονται ως σύμμαχοι απέναντι σε έναν κοινό «εχθρό» όπως είναι η Xpeng.

Για την ουσία της υπόθεσης πρέπει να πούμε ότι ο κατηγορούμενος πρώην μηχανικός της Tesla, ο Guangzhi Cao, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι αποθήκευσε αρχείο που έχουν να κάνουν με το Autopilot της Tesla στον προσωπικό του λογαριασμό στο iCloud, αλλά αρνείται κάθε άλλη κατηγορία.

Από την πλευρά της, η Xpeng , η οποία δεν έχει κατηγορηθεί από την Apple ή την Tesla,  δήλωσε ότι δεν έχει παραβιάσει κανένα κανόνα της αγοράς και πως δεν έχει κάνει χρήση κάποιων αρχείων από τον συγκεκριμένο μηχανικό. Μάλιστα είπε πως όταν της γνωστοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 ότι το συγκεκριμένο άτομο τελεί υπό διερεύνηση από τις αμερικανικές αρχές, κλείδωσε τον υπολογιστή και όλες τις ηλεκτρονικές του συσκευές, του απαγόρευσε την πρόσβαση σε αυτές και στη συνέχεια τον απέλυσε.

Η Xpeng, η οποία υποστηρίζεται από την Alibaba Group Holding Ltd. και την Foxconn Technology Group, είναι μια από τις νέες εταιρείες στην Κίνα που προωθούν νέες τεχνολογίες στην αυτοκίνηση που έχουν να κάνουν τόσο με την ηλεκτροκίνηση όσο και με την αυτόνομη οδήγηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube