Η Tesla θέλει το 10% της LG Energy Solution

Η Tesla θέλει το 10% της LG Energy Solution

Στόχος η απόσκοπτη προμήθεια μπαταριών για τα αυτοκίνητά της. 

Σε μια προσπάθεια να φτιάξει όσο το δυνατό περισσότερες μπαταρίες με παράλληλη μείωση του κόστους τους, η εταιρεία του Elon Musk θέλει να αγοράσει μερίδιο από την LG Energy Solution, θυγατρική της LG Chem, που όμως σύντομα θα ακολουθήσει τη δική της αυτόνομη πορεία στην αγορά. 

Η LG Chem αυτπη τη στιγμή είναι ο βασικός προμηθευτής μπαταριών τόσο της Tesla όσο και της General Motors, όμως η αυξανόμενη ζήτηση την οδήγησε στην απόφαση να βγάλει από την ομπρέλα της την LG Energy Solution και να την καταστήσει ανεξάρτητη εταιρεία. 
Έτσι η Tesla θέλει τώρα να επενδύσει στην LG Energy Solution για να αποκτήσει μια εταιρική σχέση μαζί της και έτσι να εξασφαλίσει απρόσκοπτη προμήθεια μπαταριών και μάλιστα με χαμηλότερο κόστος. 

Σε περίπτωση που υλοποιηθεί η συμφωνία, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι κατασκευαστές που προμηθεύονταν μπαταρίες από την LG Energy Solution. Δεν ξέρουμε για παράδειγμα αν η GM ή η VW θα είναι ευτυχισμένες να προμηθεύονται μπαταρίες για τα EV τους, από μια εταιρεία στην οποία μέτοχος είναι ο βασικός τους ανταγωνιστής... Ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουν έτοιμη μια εναλλακτική λύση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube