Η Tesla θα χρεώνει έξτρα το καλώδιο φόρτισης!

Η Tesla θα χρεώνει έξτρα το καλώδιο φόρτισης!

H Tesla λέει πως ελάχιστοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων χρησιμοποιούσαν το καλώδιο που τους έδινε η εταιρεία με το αυτοκίνητο.

Από τη μύγα ξύγκι φαίνεται πως θέλει να βγάλει ο Elon Musk καθώς όπως ανακοινώθηκε, η Tesla θα χρεώνει πλέον έξτρα το καλώδιο φόρτισης στα αυτοκίνητά της. 

Μια ομολογουμένως περίεργη κίνηση, καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με ένα «αξεσουάρ», αλλά με κάτι απολύτως απαραίτητο για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. H Tesla είναι η πρώτη εταιρεία που υιοθετεί αυτήν την πολιτική, καθώς όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διατίθενται με καλώδιο φόρτισης στον στάνταρ εξοπλισμό. 

Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες Tesla δεν θα μπορούν να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους σε μια οικιακή πρίζα, αν για παράδειγμα δεν διαθέτουν κάποιο wallbox, αλλά θα πρέπει να βρίσκουν ταχυφορτιστές της Tesla. 

H απόφαση αυτή του Musk ανακοινώθηκε μέσω του αγαπημένου του Twitter και όπως λέει η εταιρεία ελήφθη διότι οι πελάτες της, σε μεγάλο ποσοστό, δεν χρησιμοποιούσαν τα καλώδια φόρτισης που τους έδινε με το αυτοκίνητο. Έτσι, πέρα από το γεγονός ότι η δωρεάν διάθεση του καλωδίου ήταν μια αδικαιολόγητη σπατάλη για την Tesla, λύθηκε και το πρόβλημα της χαμηλής διαθεσιμότητας καλωδίων. 

Ωστόσο, αν κάποιος θελήσει μπορεί να αγοράσει ένα καλώδιο φόρτισης μόνο που τώρα θα πρέπει να πληρώσει 400 δολάρια. Η ανακοίνωση της απόφασης αυτής ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Τwitter με τον Musk να παρεμβαίνει και να ρίχνει στο μισό ($200) την τιμή του καλωδίου, κάτι που όπως φαίνεται δεν... καθησύχασε το κύμα αντιδράσεων. 

Να θυμίσουμε πως πριν τον Elon Musk και την Tesla, μια άλλη μεγάλη αμερικανική εταιρεία, η Apple είχε αποφασίσει να χρεώνει έξτρα το καλώδιο φόρτισης των καινούργιων κινητών της τηλεφώνων, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια κίνηση που έχει να κάνει καθαρά με περιβαλλοντολογικούς λόγους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube