Η Tesla ανακαλεί 362.758 αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Η Tesla ανακαλεί 362.758 αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Στην ανάκληση 362.758 αυτοκινήτων τα οποία φέρουν το πειραματικό λογισμικό αυτόνομης οδήγησης Full Self-Driving Beta, προχώρησε η Tesla στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσία οδικής ασφάλειας (NHTSA), η Tesla προχωρά στην ανάκληση 362.758 αυτοκινήτων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, λόγω βλαβών στο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, το γνωστό και ως Full Self-Driving Beta ή FSD Beta.

‘Όπως τονίζεται από τη NHTSA, το λογισμικό της Tesla επιτρέπει σε ένα όχημα να «υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας ή να διέρχεται από διασταυρώσεις με παράνομο ή απρόβλεπτο τρόπο, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης».

Η ανάκληση αφορά 362.758 αυτοκίνητα και συγκεκριμένα Model S και Model X που κατασκευάστηκαν από το 2016 έως το 2023, Model 3 που κατασκευάστηκαν από το 2017 έως το 2023 και Model Y που κατασκευάστηκαν από το 2020 έως το 2023.

Tesla

Η Tesla από την πλευρά της ανέφερε ότι δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά με τραυματισμούς ή θανάτους που μπορεί να σχετίζονται με την συγκεκριμένη ανάκληση οχημάτων, καθώς επίσης και πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού over-the-air που θα κυκλοφορήσει.

O Elon Musk από την πλευρά του, με ανάρτηση του στο Twitter σχολίασε ότι είναι «είναι απολύτως λάθος» να χρησιμοποιείτε η λέξη «ανάκληση» για μια αναβάθμιση λογισμικού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Tesla είχε ανακαλέσει και πέρσι περίπου 54.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ με λογισμικό FSD Beta, το οποίο επέτρεπε σε ορισμένα οχήματα να μην σταματούν εντελώς στο σήμα «STOP».

Πηγή: Reuters 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube