Η Subaru αναστέλλει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ιαπωνία

Η Subaru αναστέλλει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ιαπωνία

Αιτία οι ζημιές που έχουν υποστεί προμηθευτές από τον τυφώνα Hagibis.

Η Subaru αναστέλλει την παραγωγή αυτοκινήτων της στην Ιαπωνία για περίπου μια εβδομάδα, επειδή πολλοί από τους προμηθευτές της έχουν πάθει μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις τους εξαιτίας του τυφώνα Hagibis.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η παραγωγή σταμάτησε στο εργοστάσιο της Gumma στην Ιαπωνία μετά την πρωινή βάρδια την Τετάρτη και δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τις  25 Οκτωβρίου.

Ο προσωρινή αναστολή λειτουργίας δεν επηρεάζει τις εργασίες στο εργοστάσιο της Subaru στην Ιντιάνα, το οποίο θα συνεχίσει την παραγωγή κανονικά, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Τόκιο.

jap

Παρόλο που η αναστολή διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, η Subaru θα χάσει μόλις 4,5 ημέρες παραγωγής, επειδή δεν είχαν προγραμματιστεί εργασίες για το Σαββατοκύριακο ή την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη, εξαιτίας της τελετής ενθρόνισης του Αυτοκράτορα.

Το εργοστάσιο παράγει περίπου 2.500 οχήματα την ημέρα, που σημαίνει πιθανή απώλεια 11.250 οχημάτων.

«Υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις ζημιών, συμπεριλαμβανομένων των πλημμυρών σε μερικούς από τους προμηθευτές μας» δήλωσε η Subaru στην ανακοίνωσή της και συμπλήρωσε ότι συνδράμει τους προμηθευτές της με κάθε τρόπο ώστε να αποκαταστήσουν σύντομα τις ζημιές τους.

Τα ιαπωνικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως προβλήματα από τον τυφώνα αντιμετωπίζουν και οι γραμμές παραγωγής της Toyota και της Mitsubishi.

Η Panasonic ανέστειλε επίσης  τις εργασίες της στο εργοστάσιο της Koriyama, επειδή πλημμύρισε ο παρακείμενος ποταμός του παρακείμενου ποταμού Abukuma και μάλιστα η εταιρεία δηλώνει πως είναι άγνωστο πότε θα ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Το βιομηχανικό πάρκο στην Koriyama φιλοξενεί επίσης εγκαταστάσεις και των Hitachi, Anritsu και Clarion.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube