Η Rolls-Royce λέει «όχι» στους υβριδικούς κινητήρες

Η Rolls-Royce λέει «όχι» στους υβριδικούς κινητήρες

Όταν θα έρθει η ώρα θα περάσουμε κατευθείαν στην ηλεκτροκίνηση λέει η εταιρεία.

Ακόμα κι αν η «μητρική» BMW καταβάλλει προσπάθειες για να μειώσει τις εκπομπές CO2 με υβριδικές εκδόσεις, η Rolls-Royce δεν ενδιαφέρεται να περάσει από αυτό το στάδιο και δηλώνει ότι όταν έρθει η ώρα θα περάσει κατευθείαν στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Torsten Müller-Ötvös.

Μιλώντας στο περιοδικό Motor Magazine, ο πρώην αντιπρόεδρος της BMW τόνισε πως δεν πιστεύει στις υβριδικές και plug-in υβριδικές λύσεις για τη Rolls-Royce. Παρόλο που «υπάρχει μια μεταβατική φάση μεταξύ των κλασσικών κινητήρων καύσης και των ηλεκτροκινητήρων, εμείς θα κρατήσουμε ζωντανό το twin-turbo V12 ζωντανό για όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε.

Ο Müller-Ötvös δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς θα γίνει η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.  Πίσω από τις δηλώσεις αυτές, φαίνεται η επιθυμία της  Rolls-Royce να επιμείνει στην κερδοφορία, αντί να ακολουθήσει κάποια βήματα που θα μείωναν σταδιακά το αποτύπωμα άνθρακα των αυτοκινήτων της.

Εξηγώντας τις απόψεις του ο Müller-Otvös είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι η ηλεκτροκίνηση  είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά πρόσθεσε ότι οι πελάτες της Rolls-Royce δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν τον «συμβιβασμό» της υβριδικής τεχνολογίας και ότι η εταιρεία θα μπει στην ηλεκτροκίνηση μόνον όταν η τεχνολογία αυτή αναπτυχθεί πολύ.

Και κατέληξε λέγοντας πως «συμβιβασμοί όσον αφορά την τεχνολογία ή τη λειτουργία των προϊόντων μας είναι απαράδεκτοι. Οι πελάτες μας ενδιαφέρονται περισσότερο για μια εξαιρετικά αξιόπιστη ουσία από το έχουμε αυτοκίνητα που στην ουσία να είναι πεδίο δοκιμών για νέες τεχνολογίες».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube