Η Rolls-Royce λέει «όχι» στους υβριδικούς κινητήρες

Όταν θα έρθει η ώρα θα περάσουμε κατευθείαν στην ηλεκτροκίνηση λέει η εταιρεία.

Ακόμα κι αν η «μητρική» BMW καταβάλλει προσπάθειες για να μειώσει τις εκπομπές CO2 με υβριδικές εκδόσεις, η Rolls-Royce δεν ενδιαφέρεται να περάσει από αυτό το στάδιο και δηλώνει ότι όταν έρθει η ώρα θα περάσει κατευθείαν στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Torsten Müller-Ötvös.

Μιλώντας στο περιοδικό Motor Magazine, ο πρώην αντιπρόεδρος της BMW τόνισε πως δεν πιστεύει στις υβριδικές και plug-in υβριδικές λύσεις για τη Rolls-Royce. Παρόλο που «υπάρχει μια μεταβατική φάση μεταξύ των κλασσικών κινητήρων καύσης και των ηλεκτροκινητήρων, εμείς θα κρατήσουμε ζωντανό το twin-turbo V12 ζωντανό για όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε.

Ο Müller-Ötvös δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς θα γίνει η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.  Πίσω από τις δηλώσεις αυτές, φαίνεται η επιθυμία της  Rolls-Royce να επιμείνει στην κερδοφορία, αντί να ακολουθήσει κάποια βήματα που θα μείωναν σταδιακά το αποτύπωμα άνθρακα των αυτοκινήτων της.

Εξηγώντας τις απόψεις του ο Müller-Otvös είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι η ηλεκτροκίνηση  είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά πρόσθεσε ότι οι πελάτες της Rolls-Royce δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν τον «συμβιβασμό» της υβριδικής τεχνολογίας και ότι η εταιρεία θα μπει στην ηλεκτροκίνηση μόνον όταν η τεχνολογία αυτή αναπτυχθεί πολύ.

Και κατέληξε λέγοντας πως «συμβιβασμοί όσον αφορά την τεχνολογία ή τη λειτουργία των προϊόντων μας είναι απαράδεκτοι. Οι πελάτες μας ενδιαφέρονται περισσότερο για μια εξαιρετικά αξιόπιστη ουσία από το έχουμε αυτοκίνητα που στην ουσία να είναι πεδίο δοκιμών για νέες τεχνολογίες».