Η Rolls-Royce επιβεβαίωσε την παραγωγή της ηλεκτρικής Silent Shadow 

Η Rolls-Royce επιβεβαίωσε την παραγωγή της ηλεκτρικής Silent Shadow 

Γιατί η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει «γάντι» στο DNA της Rolls-Royce. Τι λέει ο CEO της Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes.

Η Rolls-Royce επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο όχημα που ονομάζεται Silent Shadow, καθώς η εμβληματική βρετανική μάρκα ετοιμάζεται να προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στους πελάτες της.

Η BMW AG, μητρική εταιρεία της Rolls-Royce, υπέβαλε πέρυσι στο γερμανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το όνομα Silent Shadow, μια παραλλαγή του Silver Shadow που βρισκόταν στην αγορά από το 1965 έως το 1980. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes, δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με μια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. 

«Αυτό εξακολουθεί να είναι μυστικό», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι του Bloomberg. «Φυσικά όμως θα είναι μια ολοκαίνουργια Rolls-Royce, να είστε σίγουροι», έσπευσε να διευκρινήσει.

«Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει τέλεια στη Rolls-Royce. Θέλουμε αυτοκίνητα που να έχουν δύναμη αλλά παράλληλα να είναι ήσυχα. Διαχρονικά δεν είμαστε αυτοί που έφτιαχναν αυτοκίνητα γνωστά για... βρυχηθμούς και εξατμίσεις που βγάζουν αγωνιστικούς ήχους», συμπλήρωσε. 

Καθώς η πανδημία χτύπησε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες τον περασμένο χρόνο, τώρα είναι η εποχή που η Rolls-Royce βλέπει ξανά τις παραγγελίες να αυξάνονται, είπε ο Mueller-Oetvoes αναφερόμενος στα της αγοράς και τόνισε με νόημα: «Στη διάρκεια της πανδημίας συνειδητοποιήσαμε όλοι ότι η ζωή είναι πολύ μικρή. Έτσι καλό είναι να μην αναβάλλουμε για αργότερα κάτι που μπορούμε να απολαύσουμε σήμερα». 

Η Silent Shadow αναμένεται να μοιράζεται τεχνολογία με το επερχόμενο BMW i7 και οι πληροφορίες θέλουν να βγαίνει σε δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube