Η Rimac φιλοδοξεί να οδηγήσει τη Bugatti σε νέα επίπεδα υπερβολής

Η Rimac φιλοδοξεί να οδηγήσει τη Bugatti σε νέα επίπεδα υπερβολής

Ο νέος ιδιοκτήτης της Bugatti θεωρεί πως στο μέλλον υπάρχει η πιθανότητα για μερικά απόλυτα εξωπραγματικά μοντέλα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί αυτή τη στιγμή.

Αυτό είναι κάτι που δήλωσε σε συνέντευξή του στο Motor Trend ο Mate Rimac, CEO της ομώνυμης εταιρίας. Και παρότι δεν δίνει περισσότερα στοιχεία, κανείς δεν αμφιβάλλει για τις ικανότητες του 33χρονου, που πρακτικά από το μηδέν έχτισε μία εταιρία στην αιχμή της ηλεκτρικής τεχνολογίας. Ως γνωστό, η Bugatti αλλάζει χέρια και περνάει από τον όμιλο Volkswagen σε μία κοινοπραξία των Rimac-Porsche, με την πρώτη να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του 55% και τη δεύτερη το 45%. Βέβαια, εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το 24% της ίδιας της Rimac ανήκει στην Porsche, οπότε είναι εμφανές πως οι δύο εταιρίες διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς.

Παρότι δεν ανακοινώνει τις πωλήσεις της, αυτή τη στιγμή η Bugatti υπολογίζεται πως παράγει περίπου 80 αυτοκίνητα ετησίως. Το νούμερο αυτό δεν είναι απαραίτητο να ανέβει, καθώς η μοναδικότητα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που τη διακρίνουν. Εκμεταλλευόμενη όμως την τεχνογνωσία της Rimac στην ηλεκτροκίνηση αλλά και το γεγονός πως δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένες αγκυλώσεις που υπήρχαν με την προηγούμενη διοίκηση (κατά τον Rimac), μπορεί να εξερευνήσει αρκετά νέα μονοπάτια. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube