Η Renault πιέζει τώρα τον Ghosn να παραιτηθεί

Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημά του από τις ιαπωνικές Αρχές για την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault πιέζει τώρα τον φυλακισμένο στην Ιαπωνία Carlos Ghosn να παραιτηθεί, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Les Echos».
Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη αφού την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας είχε ζητήσει την άμεση σύγκλιση του ΔΣ της εταιρείας για να ορίσει τον αντικαταστάτη του στο τιμόνι της Renault.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το «ζητούμενο» είναι ο Ghosn να μην πάρει καμία αποζημίωση από την Renault. Ωστόσο – πάντα σύμφωνα με την «Les Echos» - οι δικηγόροι του διαπραγματεύονται με την εταιρεία για το συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα και μια αποζημίωση της τάξης του 1 εκατ. ευρώ.

Παραμένει στη φυλακή

Στο μεταξύ το δικαστήριο του Τόκιο απέρριψε και τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής του, παρά το γεγονός ότι σε αυτήν αναφέρονταν ότι είναι διατεθειμένος να τεθεί υπό καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης (το λεγόμενο βραχιολάκι), να παραδώσει τα διαβατήριά του και να καταθέσει και μεγάλη χρηματική εγγύηση.
Ετσι, ο 64χρνος μάνατζερ κινδυνεύει να παραμείνει στη φυλακή έως ότου οι εισαγγελείς «χτίσουν» όλο το κατηγορητήριο και ο Ghosn οδηγηθεί ενώπιον του ακροατηρίου, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.