Η Renault ανακοινώνει από ώρα σε ώρα τον Luca de Meo ως νέο CEO

Η Renault ανακοινώνει από ώρα σε ώρα τον Luca de Meo ως νέο CEO

Φαίνεται να επήλθε συμφωνία ανάμεσα σε Renault και VW Group για τη ρήτρα στο συμβόλαιο του de Meo.

Η Renault είναι έτοιμη να ανακοινώσει ότι ο Luca de Meo θα πάρει τη θέση του CEO της εταιρείας, μετά την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της SEAT.

H γαλλική εφημερίδα Le Figaro ανέφερε ότι το συμβούλιο της Renault σήμερα Τρίτη, για να εγκρίνει την τοποθέτηση του de Meo στη θέση του CEO.

Η Renault και η Volkswagen κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη ρήτρα στο συμβόλαιο του de Meo, σύμφωνα με πηγές της Automotive News Europe.

Oι συνομιλίες de Meo-Renault ήταν γνωστές στη διοίκηση του VW Group όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του Group, ο Herbert Diess, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η επιτυχία του de Meo στη SEAT ήταν αυτή που βάρυνε περισσότερο στο ΔΣ της Renault για να τον επιλέξουν στη θέση του CEO, ενώ είναι σημαντικό ότι ο de Meo ξεκίνησε την καριέρα του στην αυτοκινητοβιομηχανία από τη Renault πριν δουλέψει για την Toyota και τη FΙΑΤ.

Δύσκολο έργο

Η de Meo αναλαμβάνει τη Renault σε μια κρίσιμη στιγμή, με βαθιά ερωτήματα να πλανώνται σχετικά με το μέλλον της 20ετούς συμμαχίας της με την Nissan.
Ο διορισμός του θα βοηθήσει τη Renault να προχωρήσει από την αναταραχή γύρω από τη σύλληψη, την κράτηση του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου Carlos Ghosn.

Η CFO της Reneult, η Clothilde Delbos, ήταν προσωρινή Διευθύνων Σύμβουλος από τότε που το διοικητικό συμβούλιο απέλυσε τον Thierry Bollore τον Οκτώβριο. Ο Bollore έγινε CEO τον Ιανουάριο του 2019, μετά τη σύλληψη και την κράτηση του Ghosn τον Νοέμβριο του 2018.

Στη Renault, τα έσοδα του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 1,6%, ενώ οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,4%. Τα οικονομικά αποτελέσματα της Renault το 2019 θα κυκλοφορήσουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube