Η PSA σκοπεύει να προχωρήσει και σε άλλες εξαγορές

Η PSA σκοπεύει να προχωρήσει και σε άλλες εξαγορές

Μετά την Opel ο όμιλος αναζητά νέες ευκαιρίες εξαγορών για να επεκτείνει τις δραστηριότητές του.

Ο όμιλος PSA το 2017 απέκτησε την Opel αλλά αυτό φαίνεται να μην αρκεί. Ετσι τώρα, δια στόματος Carlos Tavares, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αναζητήσει νέες ευκαιρίες εξαγοράς και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών για να εδραιώσει τη θέση του σε μια από τις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Ο Tavares δήλωσε πως έχει την πλήρη στήριξη της οικογενείας Peugeot για να αναζητήσει τέτοιες ευκαιρίες και να προχωρήσει αν αυτό κριθεί συμφέρον, δίχως όμως να κατονομάσεις προς ποια κατεύθυνση κινείται. Την υποστήριξη εξέφρασε και ο Robert Peugeot στην εφημερίδα Les Echos, ο οποίος είναι πρόεδρος της FFP που έχει υπό τον έλεγχό της ένα σημαντικότατο μερίδιο της PSA. Ο Robert Peugeot συμπλήρωσε πως η περίπτωση της Opel αποδείχθηκε στην πράξη πολύ καλύτερη και από το πιο αισιόδοξο σενάριο, ενώ τόνισε πώς αν παρουσιαστεί μια ανάλογη ευκαιρία όχι μόνον δεν θα την εμποδίσει αλλά θα στηρίξει τις όποιες επιλογές του Tavares.\

Oι φήμες θέλουν να αναπτύσσεται ένα φλέρτ ανάμεσα στον όμιλο PSA και την Fiat Chrysler Automobiles, αλλά και την Jaguar Land Rover με τη δεύτερη να αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα λόγω έλλειψης ρευστότητας αλλά και λόγω του επερχόμενου Brexit που έχει ταρακουνήσει τα νερά στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube