Η Porsche Taycan στο βιβλίο ρεκόρ Guinness κάνοντας... ντόνατς! [video]

Η Porsche Taycan στο βιβλίο ρεκόρ Guinness κάνοντας... ντόνατς! [video]

H Porsche Taycan έκανε συνολικά 69 συνεχόμενες περιστροφές, εγχείρημα που δεν είναι και τόσο εύκολο στην πράξη για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Porsche Taycan κατάφερε να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Guinness κάνοντας... ντόνατς! Συνολικά συμπλήρωσε 69 συνεχόμενες περιστροφές έχοντας στο τιμόνι τον βετεράνο κασκαντέρ, Terry Grant, καταγράφοντας έτσι τον μεγαλύτερο αριθμό ντόνατς σε πάγο για ηλεκτρικό όχημα.

Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε μια παγωμένη επιφάνεια στο περιθώριο του Race Of Champions 2022, στο Pite Havsbad της Σουηδίας. Η όλη προσπάθεια έγινε σε μια κυκλική «πίστα» που είχε διάμετρο διπλάσια από το μήκος του αυτοκινήτου, μιας Porsche Taycan Cross Turismo που φορούσε χειμερινά ελαστικά.

Ωστόσο, δεν ήταν κάτι εύκολο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το αυτοκίνητο σταματούσε στη μέση της προσπάθειας, καθώς ο πάγος που πεταγόταν κάλυπτε έναν από τους αισθητήρες του EV. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα συστήματα ασφαλείας της Τaycan να μπερδεύονται και να ενεργοποιούνται, καθώς αυτά έστελναν το μήνυμα ότι το αυτοκίνητο είχε εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα. 

Μια άλλη δυσκολία ήταν ότι καθώς τα καρφιά από τα χειμερινά ελαστικά έσκαβαν τον πάγο, η επιφάνεια γινόταν ανώμαλη, κάτι που επηρέαζε τη συγκέντρωση του Terry Grant, αλλά στο τέλος κατάφερε να ξεπεράσει και αυτόν τον σκόπελο και να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. 

Αυτό δεν είναι το πρώτο ρεκόρ Guinness για την Porsche Taycan Cross Turismo. Νωρίτερα φέτος, είχε πετύχει τη μεγαλύτερη αλλαγή υψομέτρου που έχει επιτευχθεί ποτέ από ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Διασχίζοντας έξι πολιτείες σε μια κατακόρυφη απόσταση λίγο πάνω από 3 μίλια (4.842,967 m), το αυτοκίνητο κάλυψε συνολικά 2.253 km μεταξύ του Eagle Mine στο Μίσιγκαν και του Pikes Peak στο Κολοράντο. Ολόκληρο το ταξίδι διήρκεσε 33 ώρες και 48 λεπτά, το οποίο καταγράφηκε από το Guinness ως νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube