Η Porsche «σπρώχνει» το PDK

Η Porsche «σπρώχνει» το PDK

Το Zuffenhausen αναμένει την εξαφάνιση των χειροκίνητων σασμάν, προωθώντας δυναμικά το διπλοσύμπλεκτο PDK. Έτσι προετοιμάζει τους πελάτες της για την έλευση των EV που θα βάλουν τον λεβιέ «Η» στο χρονοντούλαπο.

Η Porsche ξεκινά διαφημιστική εκστρατεία που απευθύνεται στους οπαδούς της σπορ οδήγησης. Η γερμανική φίρμα θέλει να παροτρύνει τους φίλους της που δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα στην επιλογή της μετάδοσης διπλού συμπλέκτη να δοκιμάσουν τις χαρές του ρομποτικού PDK.

Η Porsche μάλιστα αναφέρει μέσω δήλωσής της ότι, «η όλο και σπανιότερη παρουσία του χειροκίνητου κιβωτίου δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς η μετάδοση με διπλό συμπλέκτη προσφέρει πλεονεκτήματα πολύ σημαντικά για να τα αγνοήσουμε». Η γερμανική φίρμα δέχεται το γεγονός ότι τα χειροκίνητα κιβώτια ήταν πιο ελκυστικά στο παρελθόν όταν επρόκειτο για ένα σπορ αυτοκίνητο. Το Zuffenhausen υπόσχεται όμως ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να υπάρχει ο παραδοσιακός λεβιές ταχυτήτων για να οδηγείς μια «πραγματική Porsche».

porsche pdk

Η μετάδοση PDK, προς υπενθύμισή σας, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Porsche το 2008 πάνω στην 911. Και το νέο κιβώτιο απετέλεσε μεγάλη πρόοδο σε σύγκριση με το παλιό Tiptronic S: Ζύγιζε 10 kg λιγότερο, βελτιώνοντας παράλληλα την ταχύτητα στις αλλαγές κατά 60%, ενώ η επιτυχία επιστεγαζόταν και από ελαφρά μείωση στην κατανάλωση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube