Η Porsche «εξοπλίζει» την Taycan και με ψεύτικο ήχο

Η Porsche «εξοπλίζει» την Taycan και με ψεύτικο ήχο

Ακούστε τον ήχο έτσι όπως τον διαφημίζει η Porsche στο επίσημο site της.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι ως γνωστό αθόρυβα. Για πολλούς αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα καθώς πέρα από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, έχουμε και σημαντική μείωση της ηχορύπανσης.
Τι γίνεται όμως αν έχεις αγοράσει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα υψηλών επιδόσεων και αναζητάς λίγη από την «ατμόσφαιρα» ενός αληθινού σπορ αυτοκινήτου;

Η Porsche σκεπτόμενη τους φανατικούς της φίλους που όμως τώρα με την Taycan μπαίνουν στην σφαίρα της ηλεκτροκίνησης, σκέφτηκε να τους προσφέρει την… ηχητική ψευδαίσθηση ότι οδηγούν ένα σπορ αυτοκίνητο.
Για το λόγο αυτό, λανσάρει το «Porsche Electric Sport Sound» έναν καθαρά τεχνητό ήχο που προσφέρεται προαιρετικά στην έκδοση Turbo, ενώ θα διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό της Taycan Turbo S.
Όπως λέει και η ίδια η εταιρεία στον επίσημο ιστότοπό της, ο ήχος θα είναι αισθητός τόσο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όσο και έξω από αυτό και ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί το σύστημα, μέσω του συστήματος πολυμέσων.

Βέβαια ο ήχος δεν μοιάζει με τίποτα με αυτόν που παράγει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης, αλλά στην ουσία αποτελεί μια ενίσχυση του ήχου ενός ηλεκτροκινητήρα.
Πολλοί ήταν αυτοί που κατέκριναν την κίνηση αυτή της Porsche, συγκρίνοντας τον ήχο που παράγει το σύστημα με αυτόν μιας… ηλεκτρικής σκούπας.

Ακούστε ΕΔΩ τον ήχο και πείτε μας την άποψή σας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube