Η Porsche αποφάσισε να γιορτάσει το Βαλεντίνο με τον V8 της [video]

Η Porsche αποφάσισε να γιορτάσει το Βαλεντίνο με τον V8 της [video]

Η γιορτή των ερωτευμένων σήμερα και η Porsche δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει τον έρωτά της με το V8, ένα κινητήρα με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών που συνοδεύει τη γκάμα της εδώ και 45 χρόνια.

Εάν θα έπρεπε να συνδέσουμε το όνομα της Porsche με ένα κινητήρα, αυτός θα ήταν πιθανά κάποιος εξακύλινδρος boxer. Παρόλα αυτά, στα 70+ χρόνια της παρουσίας του, ο Γερμανός κατασκευαστής έχει κοντολογίς χρησιμοποιήσει κάθε τύπο ΜΕΚ και δεν δείχνει να κάνει διακρίσεις μεταξύ τους. Για παράδειγμα σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, όπου οι απανταχού ερωτευμένοι γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Porsche αποφάσισε να εκφράσει τον έρωτά της στο V8. 

Η ιστορία μεταξύ Porsche και κινητήρων V8 κρατάει εδώ και 45 χρόνια. Ήταν στην έκθεση της Γενεύης το 1977, όταν παρουσιάστηκε η οκτακύλινδρη 928, με στόχο να αντικαταστήσει την 911. Επρόκειτο για ένα πισωκίνητο σπορ μοντέλο, με τον κινητήρα τοποθετημένο μπροστά. Στα 18 χρόνια που διατηρήθηκε σε παραγωγή ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 61.000 μονάδες. Από τότε τα χρόνια πέρασαν, η 928 μπορεί να έσβησε, ο V8 όμως συνεχίζει να πορεύεται. Όπως φυσικά και η 911, που ζει και βασιλεύει…

Επιστρέφοντας στο εν λόγω video που ανέβασε η Porsche στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, έχει τίτλο «Ένα ερωτικό γράμμα στον Porsche V8». Τα οκτακύλινδρα σύνολα χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως, από εκδόσεις των Panamera, Cayenne αλλά και πιο εξωτικών μοντέλων, όπως η κορυφαία 918. Είτε στη συμβατική τους διάσταση, είτε συνδυαστικά με κάποιο εξελιγμένο υβριδικό σύνολο, χαρίζουν άφθονη ισχύ και ανάλογες επιδόσεις. Μάλιστα, ένα ανάλογο σύνολο V8 θα φέρει και το νέο αγωνιστικό LMDh της φίρμας για το Le Mans. Μία εξελιγμένη, bi-turbo υλοποίηση που θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμα καύσιμα. 

Κατά τα άλλα, το video αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους. Το αν ο έρωτας έχει να κάνει με κάποιο/ κάποια σύντροφο ή με ένα άψυχο, μηχανολογικό αντικείμενο, αυτό μικρή σημασία έχει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube