Η Porsche ανοίγει ξανά την πίστα δοκιμών του Nardò

Η Porsche ανοίγει ξανά την πίστα δοκιμών του Nardò

Η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων κόστισε 35 εκατομμύρια ευρώ και κράτησε 7 μήνες.

H Porsche έθεσε ξανά σε λειτουργία το τεχνικό κέντρο στο Nardò της Ιταλίας, μετά από έργα ανακαίνισης που κόστισαν 35 εκατομμύρια ευρώ και διήρκησαν επτά μήνες.

Το κέντρο δοκιμών στο Nardò που ιδρύθηκε το 1975 και ανήκει στην Porsche από το 2012, περιλαμβάνει πάνω από 20 πίστες σε έκταση 7 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η διάσημη κυκλική πίστα περιμετρικά των εγκαταστάσεων έχει μήκος 12,6 km επιτρέποντας δοκιμές υψηλής ταχύτητας. Το τεχνικό κέντρο απασχολεί 150 άτομα και οι εγκαταστάσεις του χρησιμοποιούνται από 90 εταιρείες που σχετίζονται με το αυτοκίνητο.

Nardo

Τα έργα περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την ασφαλτόστρωση της μεγάλης κυκλικής πίστας, την πλήρη ανακαίνιση της περιοχής δυναμικών δοκιμών με έκταση 106.000 τετραγωνικά μέτρα, αλλά και την τοποθέτηση ενός ειδικού συστήματος από φράχτες ασφαλείας που εξελίχθηκε από την Porsche για τις δοκιμές υψηλών ταχυτήτων.

Όπως δήλωσε ο Antonio Gratis, Managing Director του τεχνικού κέντρου στο Nardò: «Στόχος μας είναι οι πελάτες μας να μπορούν να δοκιμάσουν τη μετακίνηση του μέλλοντος», προσθέτοντας πως περισσότερες προσθήκες είναι προγραμματισμένες για το μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube