Η πιο... καταστροφική γέφυρα των ΗΠΑ θα «ψηλώσει» [video]

Η πιο... καταστροφική γέφυρα των ΗΠΑ θα «ψηλώσει» [video]

Έχει «κλαδέψει» τα περισσότερα φορτηγά και λεωφορεία και έχει γίνει viral στα social media ουκ ολίγες φορές. 

Μπορεί να νομίζετε ότι οι γέφυρες του Manhattan και του Brooklyn στη Νέα Υόρκη είναι οι πιο διάσημες των ΗΠΑ. Αν όχι αυτές, κάποιοι θα ονόμαζαν την Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο.

Ωστόσο, κάποια άλλη γέφυρα στις ΗΠΑ είναι αυτή που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα σχόλια και αντιδράσεις στα social media. Δεν έγινε διάσημη ούτε για το μήκος της ούτε για την τεχνολογία με την οποία κατασκευάστηκε. Έγινε διάσημη για το ύψος της: Ο λόγος για μια μικρή γέφυρα στην οδό South Gregson της πόλης Durham στη Βόρεια Καρολίνα.

br

Είναι η γέφυρα που έχει «κλαδέψει» πάρα πολλά φορτηγά και λεωφορεία καθώς το ύψος της είναι μόλις 3,5 μέτρα και δεκάδες οδηγοί αγνοούν τις προειδοποιητικές πινακίδες και πέφτουν με ταχύτητα πάνω της. 

Τώρα η γέφυρα αυτή, 78 χρόνια μετά την κατασκευή της, κλείνει για να... ψηλώσει. Οι εργασίες θα κρατήσουν ως τις 5 Νοεμβρίου, θα κοστίσουν περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια και πλέον η απόσταση της γέφυρα από το έδαφος θα είναι 20 cm μεγαλύτερη.

Ωστόσο, η γέφυρα στη διάρκεια των εργασιών δεν θα μετακινηθεί καθώς από πάνω της περνά γραμμή τρένου. Αυτό που θα γίνει είναι ότι το οδόστρωμα θα «βυθιστεί» έτσι ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Αποκλείεται να μην έχετε δει σχετικά βίντεο από συμβάντα στη συγκεκριμένη γέφυρα, αλλά εμείς βάζουμε άλλο ένα με τις... καλύτερες στιγμές της. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube