Η Opel επιστρέφει στη Ρωσία

Η Opel επιστρέφει στη Ρωσία

Τα πρώτα μοντέλα που θα διατίθενται θα είναι τα Zafira Life και Grandland X.

Όπως υποσχέθηκε νωρίτερα φέτος, η PSA φέρνει πίσω το εμπορικό σήμα της Opel στη ρωσική αγορά, με τα πρώτα διαθέσιμα μοντέλα να είναι τα Zafira Life και το Grandland X.

Πέρα από αυτό, η Opel  ξεκίνησε επίσης την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία με το Zafira Life να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Kaluga. Η Opel θα κατασκευάσει επίσης το Vivaro van σύντομα στην ίδια εγκατάσταση. Με την απόφαση αυτή της PSA ανατρέπεται πλήρως η στρατηγική της GM, που το 2015 είχε βγάλει την Opel από τη Ρωσική αγορά.

Η Opel είναι αποφασισμένη να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς στη Ρωσία.  Αρχικά, 11 αντιπρόσωποι σε μεγάλες πόλεις όπως η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη, το Stavropol, το Rostov, το Ryazan, το Tyumen ή το Nizhny Novgorod θα διαθέτουν αυτοκίνητα της Opel. Ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος.

Η επιστροφή της Opel στη Ρωσία θα ενισχύσει την παρουσία του Groupe PSA στην περιοχή της Ευρασίας. Η αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί τη χώρα ως μια μεγάλη και στρατηγικά σημαντική αγορά με πολλές δυνατότητες. Επιπλέον, η Opel έχει μακρόχρονη παράδοση και απολαμβάνει μια καλή φήμη στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube