Η Nissan θα μειώσει κατά 10% την παραγωγή της

Η Nissan θα μειώσει κατά 10% την παραγωγή της

Στο πλαίσιο μιας συνολικής αναδιάρθρωσης λόγω και των κακών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

Η Nissan φαίνεται να περνά μια πολύ δύσκολη χρονιά φέτος, τόσο στον τομέα της παραγωγής όσο και της πώλησης οχημάτων , όπως φαίνεται από το οικονομικό δελτίο που αναφέρεται στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της εταιρείας.

Η έκθεση δείχνει πως η παγκόσμια παραγωγή της Nissan μειώθηκε κατά 10,9% το πρώτο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους 2019, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ομοίως, οι παγκόσμιες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 7,9% και οι συνολικές εξαγωγές από την Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 17,8%.

Στην ίδια έκθεση φαίνεται μια πτώση του καθαρού εισοδήματος κατά 94,5% σε σχέση με πέρυσι. Η Nissan αναφέρει για τη μαζική μείωση της κερδοφορίας πως αυτή οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση του κόστους πρώτων υλών, οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και οι επενδύσεις για την τήρηση των κανονιστικών προτύπων για τις εκπομπές ρύπων.

Το σχέδιο της Nissan για το μέλλον περιλαμβάνει περικοπή περίπου 12.500 θέσεων εργασίας και μείωση της παραγωγικής ικανότητας κατά περίπου 10% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Παράλληλα στο ίδιο σχέδιο προβλέπονται αυξημένες επενδύσεις  για την προώθηση της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης αλλά και αυτής της αυτόνομης οδήγησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube