Η Nissan κάνει περικοπές σε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Η Nissan κάνει περικοπές σε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Με φόντο τις αυξανόμενες οικονομικές απώλειες και την πτώση των πωλήσεων των οχημάτων της, η Nissan αναδιοργανώνει τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες μειώνοντας τις θέσεις εργασίας και μεταφέροντας προσωπικό στη Γαλλία από την περιφερειακή έδρα της στην Ελβετία.

Η Nissan θα μειώσει το προσωπικό της στο ευρωπαϊκό κέντρο της στο Rolle της Ελβετίας κατά 55 θέσεις. Από αυτές τις θέσεις εργασίας, 20 θα μεταφερθούν στα γραφεία της Nissan στο Παρίσι, ενώ 38 θέσεις αναμένεται να καταργηθούν.
Ο λόγος για τη μετακίνηση είναι μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης στη Nissan Europe με στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, δήλωσε εκπρόσωπος της Nissan. Η αναδιάρθρωση θα εξασφαλίσει ένα «βιώσιμο μέλλον για τις ευρωπαϊκές μας επιχειρήσεις», συμπλήρωσε.

Το ελβετικό γραφείο θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση το ευρωπαϊκό κέντρο της Nissan αλλά και της Infiniti. Τα ανώτερα στελέχη θα παραμείνουν στο Rolle, ενώ ο πρόεδρος της Nissan Europe, Gianluca de Ficchy, θα έχει έδρα στη Γαλλία,  στο Montigny-le-Bretonneux στα περίχωρα του Παρισιού, εκεί όπου είναι και η έδρα της εταιρείας συμμετοχών της Nissan Europe.

Η αναδιάρθρωση αναβαθμίζει το ρόλο που έχει η Γαλλία για τη Nissan στην Ευρώπη. Η εταιρεία εγκατέστησε την περιφερειακή βάση της στο Παρίσι το 2001 για να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις της Renault για τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά μετακόμισε στην Ελβετία όταν έκρινε ότι είχε αποκτήσει αρκετή εμπειρία από μόνη της.

Η Nissan άρχισε να μετακινεί εργασίες στο Παρίσι από το Rolle το 2016, εν μέρει για να εξασφαλίσει ότι οι ομάδες που είχαν χωριστεί από την ελβετική κίνηση ήταν πίσω κάτω από μια στέγη, ανέφερε η πηγή.

Οι ευρωπαϊκές ζημιές εκμετάλλευσης της Nissan αυξήθηκαν σε 12,2 δισ. Γιέν (107,3 ​​εκατ. δολάρια) Το τελευταίο τρίμηνο οι λειτουργικές ζημιές ανήλθαν σε 2,5 δισ. Γιέν (22 εκατ. δολάρια).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube