Η Nissan εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή του X-Trail στη Βρετανία

Η Nissan εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή του X-Trail στη Βρετανία

Αιτία η αποτυχία της βρετανικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί ένα ομαλό σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Nissan ακυρώνει σχέδια για την κατασκευή της επόμενης γενιάς X-Trail στη Βρετανία ενόψει Brexit, ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Sky News.

Η Nissan είχε δηλώσει τέσσερις μήνες μετά την ψήφιση του Brexit τον Ιούνιο του 2016, ότι σκοπεύει να κατασκευάσει ένα καινούργιο SUV στο εργοστάσιό της στο Sunderland της Αγγλίας. Η δήλωσε αυτή είχε θεωρηθεί τότε ως ψήφος εμπιστοσύνης στο μέλλον της χώρας. Η κύρια μονάδα παραγωγής για το σημερινό X-Trail είναι στην Ιαπωνία, ενώ το εργοστάσιο της Sunderland της Nissan κατασκευάζει το μικρότερο Qashqai, την ώρα που το Rogue, το... αμερικανικό αδελφάκι του X-Trail, είναι χτισμένο στο Τενεσί.

Ωστόσο τώρα φαίνεται πως η Nissan αλλάζει γνώμη με τον εκπρόσωπό της στο Ηνωμένο Βασίλειο να αρνείται να σχολιάσει το σχετικό ρεπορτάζ. Το Sky News λέει πως η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα και πως δεν αναμένεται να οδηγήσει σε άμεσες απώλειες θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο στο Sunderland, καθώς το X-Trail δεν κατασκευάζεται εκεί, αλλά θα σε κάθε περίπτωση θα πυροδοτήσει αμφιβολίες για περαιτέρω επενδύσεις της Nissan στη Βρετανία.

Να θυμίσουμε πως η Nissan είχε δηλώσει το 2016 πως παράλληλα με το X-Trail θα συνεχίζει να κατασκευάζει και το Qashqai στη Βρετανία. Ωστόσο, η αποτυχία της βρετανικής κυβέρνησης μέχρι στιγμής να διαπραγματευτεί ένα ομαλό σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων λιγότερο πρόθυμους να χρησιμοποιήσουν τη Βρετανία ως ευρωπαϊκό κέντρο παραγωγής.

Οι επενδύσεις στη βιομηχανία αυτοκινήτων της Βρετανίας μειώθηκαν κατά το ήμισυ πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πέμπτης, ενώ η παραγωγή αυτοκινήτων από τη Nissan στη Βρετανία μειώθηκε κατά περισσότερο από 10%. Να σημειώσουμε πως οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του X-Trail μειώθηκαν κατά 31% σε 47.923 πέρυσι, σύμφωνα με την JATO Dynamics.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube