Η νέα Porsche Cayenne Turbo GT κάνει ρεκόρ γύρου στο Ring [video]

Η νέα Porsche Cayenne Turbo GT κάνει ρεκόρ γύρου στο Ring [video]

H ισχυρότερη έκδοση της Porsche Cayenne Coupé έγραψε χρόνο 7:38.9 και έγινε το πιο γρήγορο SUV στην «Πράσινη Κόλαση».

Η επερχόμενη ακόμη πιο ισχυρή έκδοση της Porsche Cayenne Coupé, παρά το γεγονός ότι επίσημα ακόμη δεν έχει αποκτήσει όνομα, πρόλαβε και έσπασε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nürburgring για την κατηγορία της. Με χρόνο 7:38.925 θα είναι με διαφορά το γρηγορότερο SUV παραγωγής.

Η Cayenne που έκανε το ρεκόρ ήταν εξοπλισμένη με κλωβό ασφαλείας, μπάκετ καθίσματα και φορούσε ελαστικά Pirelli P Zero Corsa σε τροχούς 22 ιντσών που η Porsche λέει ότι αναπτύχθηκαν ειδικά για αυτό το αυτοκίνητο. Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο οδηγός δοκιμών Lars Kern.

Η Porsche αναφέρει ότι ο γύρος έγινε στις 11:31 το πρωί της Δευτέρας 14 Ιουνίου με την θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα να είναι 22,7 βαθμοί Κελσίου, στο οδόστρωμα 46 βαθμοί και η υγρασία στο 58%. 

cayenne

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης, η Porsche δεν δίνει πολλές πληροφορίες και αρκείται να αναφέρει πως θα βασίζεται στην Cayenne Turbo Coupé, με το 0-100 km/h να «κινείται στο εύρος της 911 GT3». Ωστόσο η εταιρεία αναφέρει πως η ιπποδύναμη θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον χρόνο που κατέγραψε στο Ring, αυτός είναι περίπου 4" καλύτερος από το παλιό ρεκόρ του Audi RS Q8 (7:42.253), ενώ φαντάζει τρελό ότι είναι πάρα πολύ καλύτερος από αυτόν που είχε γράψει η Lamborghini Urus (7:47.0).

Σύμφωνα με την Porsche το όνομα της έκδοσης θα αποκαλυφθεί με την παρουσίασή της που θα γίνει σύντομα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube