Η νέα αυτοκινητική «τρέλα» του TikTok μπορεί να σκοτώσει!

Η νέα αυτοκινητική «τρέλα» του TikTok μπορεί να σκοτώσει!

Ξεβιδώνουν τα μπουλόνια των τροχών για να ανεβάσουν βίντεο με το τι θα γίνει στη συνέχεια... 

Μια νέα «πρόκληση» του TikTok, που ονομάστηκε «Lug Nut Challenge», προτρέπει τους χρήστες του μέσου αυτού να χαλαρώνουν τα μπουλόνια στους τροχούς σταθμευμένων αυτοκινήτων και στη συνέχεια να τα βιντεοσκοπούν για να ανεβάζουν βίντεο με το τι θα γίνει όταν το αυτοκίνητο κινείται με χαλαρωμένα μπουλόνια. 

Η «μόδα» αυτή εμφανίστηκε στις ΗΠΑ με πρώτο θύμα έναν οδηγό στη Μασαχουσέτη που έχασε τον έναν τροχό του αυτοκινήτου του εν κινήσει, ευτυχώς δίχως δυσάρεστα άλλα αποτελέσματα.

Δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι πέρα από το προφανές, που έχει να κάνει με την επικινδυνότητα της πράξης, έχουμε να κάνουμε και με μια παράνομη ενέργεια η οποία στις ΗΠΑ τιμωρείται με φυλάκιση. Και βέβαια αποζημίωση στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου για τυχόν ζημιές που αυτό θα υποστεί. 

Η τάση έχει βρει πολλούς οπαδούς ανάμεσα σε παιδιά που προφανώς δεν μπορούν να αντιληφθούν την επικινδυνότητα της πράξης τους. 

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αστείο. Οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων μπορεί να τραυματιστούν ή και να σκοτωθούν αν το όχημά τους χάσει τον τροχό του όταν αυτό για παράδειγμα κινείται με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο. 

Οι Αρχές στις ΗΠΑ και ειδικά στην Μασαχουσέτη όπου παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, συστήνουν στους οδηγούς να ελέγχουν τα μπουλόνια των τροχών τους πριν ξεκινήσουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube