Η McLaren βγάζει στο σφυρί τις εγκαταστάσεις της στο Woking

Η McLaren βγάζει στο σφυρί τις εγκαταστάσεις της στο Woking

To σχέδιο της εταιρείας για οικονομική ακάκαμψη.

Η έλλειψη ρευστότητας είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τη McLaren εδώ και καιρό. Για το λόγο αυτό είχε συνάψει και δάνειο τον περασμένο Ιούνιο με την εθνική τράπεζα του Μπαχρέιν, ύψους 150 εκατ. στερλινών. 

Παρόλα αυτά τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας δεν λύθηκαν και τώρα η εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει τις εγκαταστάσεις της στο Woking. 
Το εμβληματικό McLaren Technology Center βγαίνει λοιπόν προς πώληση αντί του αρχικού ποσού των 200 εκατ. στερλινών, όπως αναφέρει η εταιρεία ακινήτων Colliers στην οποία η McLaren ανέθεσε την πώληση των εγκαταστάσεων.

Να θυμίσουμε πως στις εγκαταστάσεις αυτές στεγάζονται πέραν της αγωνιστικής ομάδας της McLaren και πολλές άλλες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τα αυτοκίνητα παραγωγής, ενώ πρόσφατα προχώρησε και στην απόλυση 1.200 υπαλλήλων της σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης λειτουργικών εξόδων.  
Το σχέδιο της εταιρείας είναι να αντλήσει ρευστότητα από την πώληση αλλά να μην μετακομίσει από το McLaren Technology Center, καθώς στη συνέχεια θα το ενοικιάσει από τον μελλοντικό αγοραστή του. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube