Η Land Rover κλείνει τη γραμμή παραγωγής στη Σλοβακία λόγω έλλειψης chip

Η Land Rover κλείνει τη γραμμή παραγωγής στη Σλοβακία λόγω έλλειψης chip

Εάν παραγγείλατε πρόσφατα κάποιο Defender ή Discovery, ίσως θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο περισσότερο από όσο αρχικά σας ενημέρωσαν…

Η έλλειψη chip από την αγορά συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Στην προκειμένη περίπτωση, η Land Rover αναγκάζεται να κατεβάσει ρολά σε μία ολόκληρη γραμμή παραγωγής, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημά της. Σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar, το εργοστάσιο της εταιρίας στη Nitra της Σλοβακίας, δυναμικής 150.000 οχημάτων ετησίως, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας. 

Εκπρόσωπος της Land Rover δήλωσε στο περιοδικό πως όλη αυτή η αναστάτωση οφείλεται στην έλλειψη ημιαγωγών. Φυσικά, οι υπεύθυνοι κάνουν ότι μπορούν ώστε να βρεθεί μία λύση στο όλο πρόβλημα και να επανέλθει η κανονικότητα. Η εταιρία συνεργάζεται στενά με τους υποκατασκευαστές της για αυτό το σκοπό, χωρίς όμως αυτή τη στιγμή να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και θα επανεκκινήσει η παραγωγική διαδικασία στη Σλοβακία. 

Αναφορικά με τη Land Rover, είναι γνωστό πως το πρόβλημα έλλειψης chip το αντιμετωπίζει από το προηγούμενο έτος. Η μείωση της παραγωγής μοντέλων όπως το Defender έρχεται σε κόντρα με την αυξημένη ζήτηση, πράγμα κακό για τα οικονομικά και την αειφορία της εταιρίας. Και φυσικά, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση δεν είναι μόνη της, αφού πολλοί κατασκευαστές αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα, αυξάνοντας συνεχώς τους χρόνους παράδοσης των αυτοκινήτων τους. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube