Η Lamborghini Urus στην κορυφή του Pikes Peak [video]

Η Lamborghini Urus στην κορυφή του Pikes Peak [video]

Χρειάστηκε 10:32.064 η αναβαθμισμένη Lamborghini Urus για να κατακτήσει την κορυφή του Pikes Peak αφήνοντας πίσω της την πρώην πλέον κάτοχο του «τίτλου» Bentley Bentayga κατά 17’’!

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Η αναβαθμισμένη Lamborghini Urus το απέδειξε στην πράξη, στη φημισμένη ανάβαση στο Pikes Peak. Το best seller μοντέλο των Ιταλών «έριξε» κατά 17 ολόκληρα δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ στην κατηγορία των SUV μοντέλων που κατείχε από το 2018 η Bentley Bentayga. 

H νέα αναβαθμισμένη έκδοση της Urus θα αποκαλυφθεί επίσημα μέσα στον Αύγουστο γι αυτό και οι φωτογραφίες είναι όλες με το σχετικό... καμουφλάζ. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον πρωταθλητή και οδηγό δοκιμών της Pirelli, Simone Faggioli, να κάτσει πίσω από το τιμόνι της Urus και να δώσει το δικό του... σόου.

URUS

Η διαδρομή καθώς και η μέτρηση του ρεκόρ έλαβε χώρα στην ίδια χάραξη με αυτήν του αγώνα (ο δρόμος προφανώς ήταν κλειστός) που σημαίνει ότι εκκινούσε από υψόμετρο 2.862 m, περιελάμβανε 156 στροφές και... ανηφόριζε για 1.439 m ώστε να φθάσει στο τερματισμό της σε υψόμετρο 4.302 m. Η Urus «έγραψε» στο τέλος της δοκιμασίας χρόνο 10:32.064, αφήνοντας πίσω της κατά 17’’ (10:49.902) την Bentley Bentayga του Rhys Millen.

Η καμουφλαρισμένη Urus, έκρυβε κάτω από το καπό της έναν V8 κινητήρα 4,0 lt, εφοδιάζονταν με roll cage, έφερε αγωνιστικό κάθισμα με ζώνες έξι σημείων και πατούσε πάνω σε semi-slick ελαστικά (διαστάσεων 285/40 R22 και 325/35 R22) της Pirelli (P Zero Trofeo R ειδικά σχεδιασμένα για την Urus).

URUS

«Η απόφαση να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις σε μια τόσο απαιτητική διαδρομή, αντικατοπτρίζει το πνεύμα της Lamborghini και αποδεικνύει συγχρόνως τις τεράστιες δυνατότητες της Urus. Είμαστε όλοι ευτυχείς για το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Rouven Mohr επικεφαλής του τεχνικού team της εταιρίας. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube